Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός: «Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: «Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown»

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Το μήνυμα ότι η καταγραφείσα μείωση στα κρούσματα κορονοϊού δεν οδηγεί αυτόματα σε άρση του lockdown έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Το μήνυμα ότι η καταγραφείσα μείωση στα κρούσματα κορονοϊού δεν οδηγεί αυτόματα σε άρση του lockdown έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο υφυπουργός Υγείας είχε διαδοχικές συναντήσεις με υγειονομικούς φορείς. Κατά τις οποίες ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση στις δομές υγείας και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός, σύμφωνα με το voria.gr, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και να τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, καθώς, όπως είπε, τα κρούσματα μπορεί να φαίνονται λιγότερα, η κατάσταση όμως παραμένει επιβαρυμένη.

Κοντοζαμάνης: Μειώνονται τα κρούσματα, οι εισαγωγές παραμένουν

Σε ερώτηση για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και η νομοθεσία μας δίνει όλα τα όπλα. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο». Το ίδιο είπε και για τις αεροδιακομιδές. Τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα υγείας».

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μια εβδομάδα νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι μειώνονται τα κρούσματα. Αλλά οι εισαγωγές παραμένουν. «Υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία σε χαμηλότερο βαθμό πριν από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων που φαίνεται ότι δουλεύουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown ή ότι χαλαρώνουμε ή ότι δεν έχουμε δρόμο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Προκειμένου να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό. Όπως είπε, έχει υπερβάλει εαυτόν. Τόνισε πως «το σύστημα υγείας έχει αντέξει και θα παραμείνει όρθιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις