Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΕ – Τουρκία: «Πρέπει να γίνει περισσότερο απαιτητική»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ – Τουρκία: «Πρέπει να γίνει περισσότερο απαιτητική»

ΕΕ - Τουρκία: Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας αποτελούν «δύσκολη εξίσωση»

ΕΕ – Τουρκία: Την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει περισσότερο απαιτητική απέναντι στην Τουρκία, εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι από τις πρόσφατες δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας φαίνεται να λείπει η στρατηγική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό προκειμένου να επιτυγχάνει τους γεωστρατηγικούς της στόχους.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας αποτελούν «δύσκολη εξίσωση» και καταλόγισε απροθυμία στις Βρυξέλλες να καθορίσουν τη μορφή σχέσεων με την Αγκυρα. «Η Ελλάδα επιδιώκει διάρκεια στην αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο η Ελλάδα είχε πάρει τα εύσημα επειδή αποτέλεσε την ασπίδα της Ευρώπης.

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Μέρκελ είναι η μισή αλήθεια

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μέρκελ αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι αποτελούν τη μισή αλήθεια. «Οι δηλώσεις της κας Μέρκελ είναι η μισή αλήθεια. Αποτυπώνει μια υπαρκτή κατάσταση. Την ξέρει και την αναγνωρίζει η Ελλάδα όπως και η διεθνής κοινότητα ότι η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφος της μετά τον εμφύλιο στη Συρία περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και άλλο 1 εκατομμύριο είτε προσφυγικό είτε μεταναστευτικό.

Είναι η χώρα που έχει τον περισσότερο και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στον κόσμο, αυτό αναγνωρίζεται και αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα , αυτό όμως που λείπει από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ είναι η βούληση της Τουρκίας, η στρατηγική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν το μεταναστευτικό, αυτή τη μεγάλη δεξαμενή ανθρώπων, να τους εργαλειοποιεί προκειμένου να επιτυγχάνει γεωστρατηγικούς στόχους της μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο κατά καιρούς εκβιασμός της ίδιας της Ευρώπης. Και αυτό το ζήσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και δι ημών η Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο» κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις