alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο ευρωβουλευτής – Νέα στοιχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο ευρωβουλευτής – Νέα στοιχεία

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: Στους 25 παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα του lockdown

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: Νέα στοιχεία για το σεξ πάρτι στις Βρυξέλλες, στο οποίο διασκέδαζε και Ούγγρος ευρωβουλευτής που ανήκε στο κόμμα του Βίκτορ Ορμπάν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Ο József Szájer, που ανακοίνωσε την παραίτησή του λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του από τις βελγικές αρχές, δεν συμμετείχε… απλώς σε ένα πάρτι, αλλά σε ένα gay πάρτι. Με δεδομένο ότι ανήκε στο ακροδεξιό κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και της ομοφοβικής ρητορικής του καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας, η παρουσία του σε ένα παράνομο gay sex party όχι απλώς προκάλεσε σάλο, αλλά τεράστιο θέμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στην κυβέρνηση Ορμπάν, η οποία παρουσιάζει ένα διαφορετικό προφίλ. Μάλιστα, ο εν λόγω πολιτικός, είχε πρωτοστατήσει στη σύνταξη του ομοφοβικού νόμου που συντάχθηκε στην Ουγγαρία.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ο József Szájer είναι παντρεμένος. Και είναι παντρεμένος με την Tunde Hando. Μέλος του συνταγματικού δικαστηρίου στην Ουγγαρία και πρώτη πρόεδρος του Εθνικού Δικαστικού Γραφείου του Βίκτορ Ορμπάν! Στο παράνομο gay sex anti-covid party συμμετείχαν τουλάχιστον 25 άτομα και διεξήχθη στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής. Με την εισβολή της αστυνομίας, ο Ούγγρος ευρωβουλευτής  Οι αποκαλύψεις, ο σάλος και φυσικά οι πιέσεις από το κόμμα του Ορμπάν, υποχρέωσαν τον Ζάγιερ Γιόζεφ,  να παραδεχθεί δημοσίως το ατόπημά του και να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Ο ευρωβουλευτής προσπάθησε να διαφύγει κατεβαίνοντας την υδρορροή

Περαστικός ανέφερε στην αστυνομία πως είδε έναν άνδρα να προσπαθεί να το σκάσει κατεβαίνοντας την υδρορροή του κτιρίου. Το ίδιο άτομο υποστηρίζει πως κατάφερε να αναγνωρίσει τον άνδρα που επιχείρησε να διαφύγει. Αν και η αναφορά των αρχών δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για τον Ούγγρο ευρωβουλευτή, τα στοιχεία που παρατίθενται ταιριάζουν με τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, αφότου αποκαλύφτηκε η ταυτότητά του.

Αρνείται πως είχε ναρκωτικά στην κατοχή του

Ο Ούγγρος, που φαίνεται πως είχε ματωμένα χέρια, πιθανότατα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου. Σύμφωνα με τις αρχές, στο σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, οι αστυνομικοί εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πάντως αρνείται πως έκανε χρήση ή ό, τι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά χάπια «έκσταση». «Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ, αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι έκσταση, αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί» αναφέρει.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»

Στους 25 παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα του lockdown ανέφερε πηγή της εισαγγελίας στη επίσης ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Σύμφωνα με πηγές, ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκονταν κι άλλοι διπλωμάτες, εκτός από τον Ούγγρο ευρωβουλευτή. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και ναρκωτικά.