Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ – σύζυγος: Η επική ατάκα της καγκελαρίου για το πλυντήριο
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ – σύζυγος: Η επική ατάκα της καγκελαρίου για το πλυντήριο

Μέρκελ - σύζυγος: Η δημοσιογράφος τη ρώτησε αν χρησιμοποιεί έξυπνες τεχνολογίες και η καγκελάριος της Γερμανίας έδωσε χαμογελώντας μια σπαρταριστή απάντηση.

Μέρκελ – σύζυγος: Μια διαφορετική Ανγκελα Μέρκελ είδαν οι τηλεθεατές από τη συχνότητα της Deutsche Welle. Στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ψηφιακή διακυβέρνηση, η δημοσιογράφος τη ρώτησε αν χρησιμοποιεί έξυπνες τεχνολογίες και η καγκελάριος της Γερμανίας έδωσε χαμογελώντας μια σπαρταριστή απάντηση.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Τι είδους έξυπνες συσκευές έχετε στο σπίτι; Πότε ανάβει το πλυντήριό σας;

Μέρκελ: Για να είμαι ειλικρινής, ο σύζυγός μου ασχολείται με αυτά. Συνήθως το ανάβει…

Δημοσιογράφος: Το βράδυ ελπίζω…

Μέρκελ: Ειλικρινά, για να το βάλω το βράδυ θέλω πιο χοντρούς τοίχους στο σπίτι, για να μην ακούω το θόρυβο συνέχεια.

Το βίντεο της Deutsche Welle:

https://twitter.com/dw_politics/status/1333803170430996486?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1333803170430996486%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fdw_politics%2Fstatus%2F1333803170430996486image%3D

Μέρκελ: Λίγα λόγια για την πανίσχυρη κυρία της Ευρώπης

Η Μέρκελ, είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Το Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκε ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το ίδιο περιοδικό. Το 2019 το Forbes για 14η συνεχόμενη χρονιά την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου.

Έχει πτυχίο στη φυσική και διδακτορικό στην κβαντική χημεία, και μερικοί λένε ότι η επιτυχία της ως πολιτικός προέρχεται από την επιστημονική, αναλυτική προσέγγιση της καταστάσεις. Εργάστηκε ως ερευνητής όντας η μόνη γυναίκα στο θεωρητικό τμήμα Χημείας της Ακαδημίας Επιστημών της Ανατολικής Γερμανίας.

Μετά το διαζύγιό της από τον πρώτο σύζυγό της, η Μέρκελ έζησε σε ένα καταφύγιο καταληψιών, σε ένα παράνομο διαμέρισμα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Friedrichstrasse. Την ημέρα των 30ών γενεθλίων της την επισκέφτηκε ο πατέρας της και της είπε επιτιμητικά ότι «Δεν έχεις φθάσει και πολύ μακριά…».

Το Φάντασμα της Όπερας

Ο σύζυγός της Joachim Sauer, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, αντιπαθεί τη δημοσιότητα τόσο πολύ που δεν είχε εμφανιστεί ακόμα και μέχρι το 2005 στην πρώτη ορκωμοσία της Μέρκελ ως καγκελάριος. Είναι επίσης γνωστό ότι προτιμά αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ακόμη και όταν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει με την Μέρκελ σε κρατικά αεροπλάνα. Έχουν κοινή αγάπη στην όπερα και την πεζοπορία. Χάρη στο ενδιαφέρον του για την όπερα και την αποφυγή του για τα φώτα της δημοσιότητας, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης του έχουν δώσει το παρατσούκλι Sauer, «Το Φάντασμα της Όπερας».

Και μπορεί η Άνκελα Μέρκελ να μην έκανε δικά της παιδιά και να χει δηλώσει «Δυστυχώς δεν προέκυψε. Η ζωή μου εξελίχθηκε διαφορετικά», ωστόσο έχει εγγόνια από τον γιο του συζύγου της Γιόαχιμ Ζάουερ από τον πρώτο του γάμο. Στις φωτογραφίες φαίνεται να τείνει το χέρι της στον μικρό εγγονό του συζύγου της για μια βόλτα στην παραλία, να παίζει και με τα δύο παιδιά, να τα κρατά από το χέρι, να τα συντροφεύει στο μάζεμα πορτοκαλιών και στα παιχνίδια στην άμμο της παραλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις