Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση lockdown κορονοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown κορονοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγώνη

Άρση lockdown κορονοϊός: Η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος έφτασε τα 2.199 την Τρίτη, τονίζει πως «με ανησυχούν που δεν έχουν μειωθεί μετά από τρεις εβδομάδες lockdown»

Άρση lockdown κορονοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα της πανδημίας του κορoνοϊού στην χώρα μας, κρούει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος έφτασε τα 2.199 την Τρίτη, τονίζει πως «με ανησυχούν που δεν έχουν μειωθεί μετά από τρεις εβδομάδες lockdown». Παράλληλα σημειώνει ότι δεν είναι ώρα αποφάσεων και επιμένει πως με αυτήν την επιδημιολογική εικόνα δεν χωρά ούτε συζήτηση για άρση των υφιστάμενων μέτρων.

Συγκεκριμένα όπως λέει στο protothema.gr, «νομίζω καταλαβαίνουν όλοι πως με τόσα κρούσματα δεν μπορούμε μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου να μιλάμε για χαλάρωση. Ο καθένας από εμάς πρέπει να αξιολογήσει σοβαρά τα μέχρι τώρα δεδομένα και να σταματήσει να μιλά για ημερομηνίες». Παράλληλα σημειώνει πως ασφαλέστερη εικόνα θα μπορεί να σχηματιστεί από το τέλος της εβδομάδας. «Πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Μετά θα αξιολογήσουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων και των νεκρών και στην συνέχεια θα κάνουμε την εισήγησή μας στην κυβέρνηση», σημειώνει η κυρία Παγώνη.

«Με ανησυχεί ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο»

Στο μέτωπο του εμβολίου τώρα, η Ματίνα Παγώνη θεωρεί ελπιδοφόρα είδηση την ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας για έναρξη του εμβολιασμού άμεσα στην χώρα και σημειώνει πως «σύντομα θα μπορούμε, εάν όλα πάνε καλά στις δοκιμές, να προγραμματίζουμε και τον εμβολιασμό στην Ελλάδα». «Είναι σημαντικό η διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα. Εάν όλα πάνε καλά, αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες δόσεις στην Ελλάδα και από τον Φεβρουάριο μπορούμε να ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τους πρώτους εμβολιασμούς».

«Θα ξεκινήσουμε πρώτα με τους υγειονομικούς και ύστερα θα προχωρήσουμε στον υπόλοιπο πληθυσμό. Πιστεύω τον Ιούνιο θα έχουμε εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού», αναφέρει και τονίζει πως ακόμα και με την εμφάνιση του εμβολίου δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Μέχρι και τον Ιούνιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, ελπίζοντας πως αυτές θα τις ‘πετάξουμε’ έως τον Σεπτέμβριο».

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε και τον δισταγμό ορισμένων συμπολιτών μας να εμβολιαστούν. «Διάβασα πρόσφατα μία έρευνα στην οποία το 30% του πληθυσμού δήλωνε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο. Αυτό δεν μου άρεσε, ίσα ίσα με ανησυχεί. Γι΄ αυτό και πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών από τους ίδιους τους επιστήμονες προκειμένου όλοι να κατανοήσουν πως το εμβόλιο έρχεται για να επαναφέρει την ζωή μας», τονίζει. «Δεν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε οι γιατροί. Είναι μήνυμα προς την κοινωνία πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το κάνουμε πρώτοι» σημειώνει η κυρία Παγώνη καταλήγοντας πως στόχος είναι εάν όλα πάνε καλά να ξανακάνουμε ρεβεγιόν όπως παλιά στο τέλος του 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις