Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Δένδιας νέα: Επικοινωνία με Ούγγρο ομόλογο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας νέα: Επικοινωνία με Ούγγρο ομόλογο

Νίκος Δένδιας νέα: Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενόψει των επικείμενων συναντήσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νίκος Δένδιας νέα: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σζιτζάρτο (Peter Szijjarto) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενόψει των επικείμενων συναντήσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συμμετοχή ΥΠΕΞ στη Σύνοδο ΝΑΤΟ

Από εκεί και πέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Οι εργασίες θα επικεντρωθούν κατ’ αρχάς στην παρουσίαση της έκθεσης της Ομάδας Ειδικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαλογισμού «NATO 2030» με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής διάστασης της Συμμαχίας.

Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν σε συνάρτηση με την εκεί νατοϊκή αποστολή και οι εξελίξεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Συμμαχίας.

Δείτε ακόμα:
Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα – H εκτίμηση για σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο
Πέτσας: «Οι ημερομηνίες δεν βοηθούν – Υπάρχει βελτίωση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος»
Αχτίδα αισιοδοξίας – Για σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας μιλά η πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδας
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Στα 534 ευρώ τελικά το επίδομα του Δεκεμβρίου και όχι στα 800
Η… προφανής υποψήφια κέρδισε το βραβείο για τη λέξη της χρονιάς 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις