Μητσοτάκης Πάρνηθα ποδήλατο: Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία του πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Πάρνηθα ποδήλατο: Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία του πρωθυπουργού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης Πάρνηθα ποδήλατο: Σκληρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

01.12.2020 | 16:24

Μητσοτάκης Πάρνηθα ποδήλατο: Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτακη με αναβάτες μηχανών που έκαναν motocross, η οποία τραβήχτηκε στην Πάρνηθα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Οι αναβάτες των μηχανών που «έπεσαν» πάνω στον πρωθυπουργό φωτογραφήθηκαν μαζί του, όμως κανείς δεν φορούσε μάσκα και δεν κρατούσε αποστάσεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του προ ολίγων ημερών στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός έκανε στάση σε δημοφιλές ζαχαροπλαστείο της πόλης για να πάρει τσουρέκια, πριν δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μάλιστα ανέβασε και ο ίδιος istastory στο Instagram, κάνοντας λόγο για «μια μικρή στάση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε αρχικά: «Δεν ξέρει κανείς από που να το πιάσει αυτό το θέμα. Κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι είναι ανθρώπινος;», ενώ όταν του είπε ο Άρης Πορτοσάλτε οτι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εξαφανισμένος σε κρίσιμες στιγμές όταν ήταν στην κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν ήταν εξαφανισμένος ο κύριος Τσίπρας, ήταν σε κότερα με πούρα. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να πάει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και να πάρει τσουρέκι όπως κάθε Έλληνας Πολίτης. Αυτό κάνει ένας ανθρώπινος Πρωθυπουργός. Από εκει και πέρα τι διάσταση θέλει να δώσει μία απελπισμένη αντιπολίτευση, ας τον κρίνουν οι πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι οτι ο Πρωθυπουργός είναι ανθρώπινος και ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει με οποιονδήποτε Έλληνα».

Πού πήγε η ατομική ευθύνη;

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε: «Αυτοί που τόσο καιρό για όλες τις ευθύνες τους αναμασούν την ατομική ευθύνη των πολιτών, των διαδηλωτών, των εργαζόμενων και της νεολαίας, θεωρούν “ανθρώπινο” ο Πρωθυπουργός να κάνει εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων δεν κάνει; Είναι εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, “δικαιολογώντας” τα τόσο σκανδαλώδη δυο μέτρα και δυο σταθμά.»

Ηλιόπουλος: Δείγμα αλαζονείας η στάση Μητσοτάκη

«Η απάντηση του κ. Πέτσα εκθέτει τον πρωθυπουργό», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψη ενσυναίσθησης», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας λόγο για ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας, σημείωσε: «Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτακη μια συγγνώμη, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, ότι τόσο η συγγνώμη, όσο κι η ευθύνη είναι γι’ αυτόν είναι άγνωστες λέξεις».

Exit mobile version