Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη διαμέρισμα φωτιά: Πώς σώθηκαν τα αδέρφια του άτυχου 16χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη διαμέρισμα φωτιά: Πώς σώθηκαν τα αδέρφια του άτυχου 16χρονου

Θεσσαλονίκη διαμέρισμα φωτιά: Η «μοιραία» φωτιά που κόστισε τη ζωή στον 16χρονο - Πώς σώθηκαν τα αδέρφια του

Θεσσαλονίκη διαμέρισμα φωτιά: Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με έναν 16χρονο, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, να χάνει τη ζωή του μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την οικογένειά του. Λίγο πριν από τις 11:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Νάτσινα στη Θεσσαλονίκη. στην περιοχή Μαρτίου με Καραμανλή. Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ύστερα από κλήση για φωτιά, λίγο πριν από τις 11 το πρωί. Οι πυροσβέστες βοήθησαν στην προληπτική εκκένωση των ορόφων, απομακρύνοντας τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, καθώς αυτή είχε επεκταθεί ταχύτατα στο διαμέρισμα, ωστόσο σε δωμάτιο του σπιτιού εντόπισαν τον νεαρό χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο διαμέρισμα διέμενε μια οικογένεια από την Αλβανία.  Όταν προκλήθηκε η φωτιά, ο άτυχος νεαρός, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ηλικίας 13 και 6 ετών (κορίτσι και αγόρι αντίστοιχα). Οι γονείς εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας βρισκόταν στη δουλειά, ενώ η μητέρα έφυγε χθες για την Αλβανία. Λόγω της απουσίας της μητέρας των παιδιών, στο διαμέρισμα βρισκόταν η θεία τους. Αποχώρησε για λίγα λεπτά και τότε η 13χρονη ανιψιά της την ειδοποίησε τηλεφωνικά πως ξέσπασε φωτιά στο σπίτι.

Η κίνηση αυτοθυσίας

Τότε εκείνη επέστρεψε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και με αυτοθυσία μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Στην προσπάθειά της, κάηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της. Φως στα αίτια της φωτιάς που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 16χρονου αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, o 16χρονος ενδεχομένως να προσπάθησε να ανάψει ένα ηλεκτρικό σώμα προκειμένου να ζεσταθεί, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέσπασε φωτιά στο δωμάτιό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις