Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριφιφί Νέο Ψυχικό: Νέα αποκάλυψη για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί Νέο Ψυχικό: Νέα αποκάλυψη για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες

Ριφιφί Νέο Ψυχικό: Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό της αρπαγής του περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων να εμπλέκονται άτομα που σχετίζονται με το άλλο υποκατάστημα

Ριφιφί Νέο Ψυχικό: Μια σοβαρή αποκάλυψη, που δίνει νέα διάσταση και κατεύθυνση στις έρευνες της Αστυνομίας για τον δράστη η τους δράστες της κλοπής-μαμούθ από τις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, βλέπει το φως το δημοσιότητας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οι τέσσερις θυρίδες με περιεχόμενο σε κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και μετρητά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν παραβιασμένες, είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Λεωφόρου Κηφισίας, από άλλο κατάστημα ης ίδιας τράπεζας, όταν το τελευταίο έκλεισε! Το γεγονός αυτό, ωθεί την έρευνα της ειδικής ομάδας αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας που έχουν αναλάβει να λύσουν το μυστήριο, να ερευνήσουν και τι τυχόν είχε συμβεί όταν οι «χρυσές» θυρίδες των τεσσάρων συζύγων μεγάλων επιχειρηματιών που παραβιάστηκαν βρίσκονταν στα υπόγεια του υποκαταστήματος, που φέρεται να έκλεισε στα τέλη του 2019!

Οι τέσσερις θυρίδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα, από ένα σύνολο επτά θυρίδων στην ίδια οριζόντια σειρά ενός φοριαμού, είχαν παραβιασθεί με χειρουργικό τρόπο μόνο στην κλειδαριά που αντιστοιχεί στο κλειδί του ιδιοκτήτη της θυρίδας, ενώ εκείνη που εισέρχεται –για λόγους ασφαλείας- το κλειδί του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου δεν είχε το οποιοδήποτε ίχνος διάρρηξης. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τον ή τους δράστες του «μεγάλου κόλπου», δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό της αρπαγής του περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων να εμπλέκονται άτομα που σχετίζονται με το άλλο υποκατάστημα, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και βέβαια ιδιώτες.

Με οποιαδήποτε ιδιότητα

Δεν αποκλείεται κάποιοι που με οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν πρόσβαση στις θυρίδες του άλλου υποκαταστήματος να εξασφάλισαν κάτω από συνθήκες άγνωστες έως τώρα αντικλείδια των κλειδιών, που χρησιμοποιούνται από τους εντεταλμένους υπαλλήλους της τράπεζας για να ανοίξει η θυρίδα, σε συνδυασμό με το κλειδί του κατόχου. Άλλωστε, όπως έχει ήδη γράψει το Alphafreepress, παραβιασμένες και σπασμένες βρέθηκαν οι γλώσσες ης κλειδαριάς όπου τοποθετεί το κλειδί του ο πελάτης, ενώ οι αντίστοιχες κλειδαριές όπου μπαίνει το κλειδί της τράπεζας ήταν άθικτες!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alphafreepress, που επιβεβαιώνεται πλήρως, μετά τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία μία από τις κατόχους των θυρίδων που παραβιάστηκαν στο υπόγειο υποκαταστήματος τράπεζας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Νέο Ψυχικό, έδρασαν οι δράστες της κλοπής- μαμούθ, η οποία σε μετρητά, πολύτιμους λίθους, πανάκριβα κοσμήματα και χρυσές λίρες, αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, όπως δηλώνουν οι κάτοχοι των θυρίδων.

Η κατάθεση κατόχου θυρίδας

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση μιας εκ των κατόχων θυρίδας, η οποία παραβιάστηκε και η οποία ανέφερε ότι τελευταία φορά που επισκέφθηκε το υποκατάστημα και κατέβηκε στο υπόγειο των 1500 τραπεζικών θυρίδων, όλα ήταν στη θέση τους και δεν παρατήρησε τίποτε το ύποπτο. Οι άλλες τρεις ευκατάστατες γυναίκες κάτοχοι των αντίστοιχων θυρίδων, έχουν αναφέρει ότι δεν είχαν ανοίξει τις θυρίδες τους, κάποια και από τον Ιανουάριο του 2020.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, από τον Αύγουστο έως τις 13 Νοεμβρίου, όταν και αποκαλύφθηκε η πρώτη παραβίαση θυρίδας με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, έχει επικεντρώσει το κύριο ενδιαφέρον της η Αστυνομία, που έχει αναλάβει να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια αριστοτεχνικής, επαγγελματικής κλοπής, μέσα σε τραπεζικό ίδρυμα. Προς το παρόν και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η βοήθεια βιντεοληπτικού υλικού καθώς ο χώρος των θυρίδων και οι κινήσεις του ενοικιαστή τους δεν βιντεοσκοπείται για ευνόητους λόγους, η Αστυνομία στρέφει καταρχήν το βλέμμα τη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, παράλληλα με άλλες προανακριτικές κινήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα άδεια κουτιά και οι σπασμένες κλειδαριές

Στα εργαστήρια έχουν σταλεί τα άδεια κουτιά μέσα από τα οποία αφαιρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα και τα οποία ο ή οι δράστες άφησαν μέσα στις θυρίδες. Επίσης στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν μπει τμήματα από τις σπασμένες «γλώσσες» των κλειδαριών, που έχουν παραβιαστεί. Τις ίδιες στιγμές, η ειδική ομάδα των αστυνομικών ψάχνει να απαντήσει στο καυτό ερώτημα. Υπήρξε «Δούρειος Ίππος» στο μεγάλο κόλπο, δηλαδή άνθρωπος που γνώριζε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και υπέδειξε τις συγκεκριμένες θυρίδες βέβαιος ότι περιέχουν θησαυρό πραγματικό η κάποιος, που εμφανίστηκε ως πελάτης, άνοιξε θυρίδα εσκεμμένα για να μπαίνει στο υπόγειο των χιλίων θυρίδων κι έκανε την κλοπή χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις