Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοσοκομείο Κιλκίς κορονοϊός: Καταγγελίες για ασθενείς εκτός ΜΕΘ και έλλειψη οξυγόνου
ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Κιλκίς κορονοϊός: Καταγγελίες για ασθενείς εκτός ΜΕΘ και έλλειψη οξυγόνου

Νοσοκομείο Κιλκίς κορονοϊός: «Μέσα σε 6 ώρες, χρειάστηκε να μεταφερθούν 40 ασθενείς σε άλλο όροφο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς.

Νοσοκομείο Κιλκίς κορονοϊός: Για σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Κιλκίς που αφορούν στο οξυγόνο, στην υποστελέχωση ακόμα και στις ανύπαρκτες ΜΕΘ για να νοσηλευτούν ασθενείς, μίλησε ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς. Χαρακτηριστικό της μαρτυρίας του είναι ότι «μέσα σε 6 ώρες, χρειάστηκε να μεταφερθούν 40 ασθενείς σε άλλο όροφο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες των ασθενών καθώς είχαν μείνει χωρίς οξυγόνο». Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Καλεμκερίδης, οι ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, ενώ έχουν νοσήσει περίπου 60 συνάδελφοι του.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, διότι πλέον δεν υπάρχουν εφεδρείες, ενώ ανάμεσα στους ιατρούς που ασθενούν είναι και αναισθησιολόγοι, απαραίτητη ειδικότητα για τη διασωλήνωση. Μάλιστα, κάποιοι ασθενείς σε ΜΕΘ, καθότι δεν υπάρχει αίθουσα, χρειάστηκε να διακομιστούν στη Δράμα. Ο κ. Καλεμκερίδης, νόσησε από κορονοϊό και περιέγραψε τη δική του περιπέτεια. Όπως είπε, παρότι στην αρχή είχε δέκατα ξαφνικά ανέβασε ακόμη και 39.5 πυρετό. Έντονη ήταν η δύσπνοια και οι πονοκέφαλοι ενώ, ανέπτυξε και πνευμονία.

Δείτε ακόμα:
Αποκάλυψη για το ριφιφί στο Νέο Ψυχικό: Από άλλο κατάστημα μεταφέρθηκαν οι θυρίδες
Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα – H εκτίμηση για σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο
Αχτίδα αισιοδοξίας – Για σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας μιλά η πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδας
Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ξενοδόχου- Συνελήφθη 20χρονος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις