Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κασιδιάρης – Σφακιανάκης: Το tweet μέσα από τη φυλακή
ΕΛΛΑΔΑ

Κασιδιάρης – Σφακιανάκης: Το tweet μέσα από τη φυλακή

Κασιδιάρης - Σφακιανάκης: Με μια ανάρτηση ο Ηλίας Κασιδιάρης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Νότη Σφακιανάκη.

Κασιδιάρης – Σφακιανάκης: Από τις φυλακές Δομοκού όπου εκτίει την ποινή του για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την στήριξή του στον Νότη Σφακιανάκη που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής.

“Τελικά η προστασία προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνο για βιαστές, παιδεραστές και αλλοδαπούς”, έγραψε στο Twitter, με την ανάρτησή του να συνοδεύεται από το hashtag “Σφακιανάκης”.

Νότης Σφακιανάκης: Στις 2 Δεκεμβρίου η δίκη για οπλοκατοχή και ναρκωτικά

Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό μετά από έλεγχο των αστυνομικών Αρχών. Στο πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι, ένα tazer και δύο γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε βάρος του γνωστού τραγουδιστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η δίκη του θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου, με τον λαϊκό βάρδο να αφήνεται ελεύθερος. Χθες, φεύγοντας από τα δικαστήρια είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί: “Θέλω να σας πω κάτι, ότι δεν θέλω να σας πω κάτι γιατί θα σας πω άσχημα”.

Μπαλάσκας για Σφακιανάκη: Το όπλο είναι «μαύρο»

Με παράνομο όπλο βρέθηκε στην κατοχή του ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης κατά τη διεξαγωγή αστυνομικού ελέγχου. Ο κ. Σφακιανάκης είχε άδεια οπλοφορίας για άλλο όπλο πριν 5 χρόνια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας. «Αυτό το όπλο είναι μαύρο και ελέγχεται αν συνδέεται με παράνομη ενέργεια», προσέθεσε.

Ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης είχε από το 2016 μια απόρριψη και δύο αποτυχίες για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια οπλοφορίας για το 9άρι πιστόλι. Το αίτημα του τραγουδιστή απορρίφθηκε μια φορά από την αρμόδια επιτροπή χορήγησης αδειών οπλοφορίας, ενώ δύο φορές κόπηκε στις ειδικές εξετάσεις για το χειρισμό όπλου.

Η προηγούμενη άδεια οπλοφορίας του τραγουδιστή, που αφορούσε διαφορετικό όπλο και όχι αυτό το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής, ήταν σε ισχύ από το 2002 και δεν εγκρίθηκε ξανά το 2016. “Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια”, δηλώνει ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανανεωθεί η άδεια λόγω κορωνοϊού.

Κούγιας: Η κοκαΐνη που βρέθηκε δεν ήταν δική του

Την υπεράσπιση του καλλιτέχνη ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. Ο κ. Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του τραγουδιστή, σημείωσε ότι ο Νότης Σφακιανάκης έχει χρόνια νόμιμη άδεια οπλοφορίας απλά είχε λήξει χωρίς να το γνωρίζει, ενώ σχετικά με τα ναρκωτικά επισήμανε ότι δεν ήταν δικά του. “Δεν το γνώριζε ότι είχε λήξη η άδεια. Ψάχνοντας το αυτοκίνητο βρήκαν και μια μικροποσότητα ναρκωτικών για την οποία ο καλλιτέχνης είπε ότι δεν είναι δική του και δεν γνώριζε πώς βρέθηκε εκεί”.

Ο κ. Κούγιας είπε ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί στα δικαστήρια, όπου “θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το δικαστήριο για τη νομική πλάνη που υπήρχε”. Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο καλλιτέχνης “έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει ποτέ απασχολήσει τις Αρχές”, ενώ αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση του ονόματος, τόνισε ότι αυτό απαγορεύεται από τον νόμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις