Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ρυθμίσεις οφειλών – 120 δόσεις: Αλαλούμ με τις προθεσμίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίσεις οφειλών – 120 δόσεις: Αλαλούμ με τις προθεσμίες

Ρυθμίσεις οφειλών - 120 δόσεις: Τα συστήματα του Taxis δεν έχουν ενημερωθεί αναλόγως, ούτε υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Ρυθμίσεις οφειλών – 120 δόσεις: Αλαλούμ επικρατεί με τις ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία, καθώς σήμερα που λήγει η προθεσμία πληρωμής των οφειλών, οι φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διευθετήσεις που ανακοινώθηκαν για αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων πληρωμής και μεταφοράς της δόσης του Νοεμβρίου στο μέλλον.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων, εφόσον είναι πληττόμενοι από την πανδημία, έχουν τη δυνατότητα να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου, η οποία λήγει σήμερα. Οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν, θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Όμως τα συστήματα του Taxis δεν έχουν ενημερωθεί αναλόγως, ούτε υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι, παρόλο που η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης έληξε σήμερα. Ούτε έχει ανοίξει κάποια εφαρμογή στο Taxis για να πληρωθεί η δόση του Νοεμβρίου. Οι ΔΟΥ δηλώνουν άγνοια, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΑΔΕ, που κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων, έλεγαν ότι δεν έχουν λάβει εγκύκλιο για την αναβίωση των ρυθμίσεων, ούτε για τις 100-120 δόσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, για τους πληττόμενους φορολογούμενους, η δόση Νοεμβρίου μεταφέρεται σε κάθε περίπτωση στη λήξη της ρύθμισης, αλλά ούτε γι αυτό έχει ενημερωθεί το Taxis. Οι δε τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους γιατί οι δόσεις δεν μεταφέρθηκαν.
Το ερώτημα φοροτεχνικών και φορολογουμένων είναι γιατί δεν δόθηκε μια παράταση για την πληρωμή των σχετικών οφειλών, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος στα συστήματα του Taxis να ενημερωθούν ή να εκδοθούν και οι απαραίτητες εγκύκλιοι ώστε να γνωρίζουν οι υπηρεσίες τι να απαντούν στους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις