Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στρατόπεδο Ιωάννινα κορονοϊός: Τουλάχιστον 15 νέα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατόπεδο Ιωάννινα κορονοϊός: Τουλάχιστον 15 νέα κρούσματα

Στρατόπεδο Ιωάννινα κορονοϊός: Σε νεοσύλλεκτους φαντάρους τα περισσότερα κρούσματα

Στρατόπεδο Ιωάννινα κορονοϊός: Παραμένει το πρόβλημα με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των φαντάρων στο στρατόπεδο στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», στο Πέραμα Ιωαννίνων. Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα πέραν αυτών που είχαν επιβεβαιωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, από τα σημερινά τεστ – περίπου 250 – τουλάχιστον 15 είναι θετικά.

Πρόκειται κυρίως για φαντάρους που κάνουν την θητεία τους, με τους περισσότερους μάλιστα να έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα. Μέχρι στιγμής πάντως ούτε από την Ταξιαρχία, ούτε όμως και από το Υπουργείο Άμυνας υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό θετικών κρουσμάτων και για την κατάσταση της υγείας όσων έχουν βρεθεί θετικοί.

26 θετικοί την Παρασκευή

Να υπενθυμίσουμε πως την προηγούμενη Παρασκευή η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε θετικά κρούσματα στο στρατόπεδο. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται: «Το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Το πρωί της επόμενης ημέρας, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η ΥΠΕ.

Την, Πέμπτη, διενεργήθηκαν rapid tests, από τα οποία προέκυψαν 19 θετικά δείγματα -τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο- ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν ήπια, μέχρι τώρα, συμπτώματα. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις στρατιωτικές Αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ και του Στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια των ελέγχων όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις