Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μυρσίνη Βουνάτσου – κρεμάλες: “Ξαναχτύπησε” η Συριζαία, χρησιμοποιεί ξανά το Μάτι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρσίνη Βουνάτσου – κρεμάλες: “Ξαναχτύπησε” η Συριζαία, χρησιμοποιεί ξανά το Μάτι

Μυρσίνη Βουνάτσου - κρεμάλες: «Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;;»

Μυρσίνη Βουνάτσου – κρεμάλες: «Ξαναχτύπησε» η Μυρσίνη Βουνάτσου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λέσβο, η οποία σε ανάρτησή της συγκρίνει και πάλι τους νεκρούς απο τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους νεκρούς από την πανδημία. «Μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κ@@ο σας κάτω δεξιοί και αριστεροί. Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς…

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Μυρσίνη Βουνάτσου είχε κάνει αντίστοιχη ανάρτηση γράφοντας: «Όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερις από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα. Στους εξήντα επτά φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;».

Απάντηση που της αξίζει

Η Κατερίνα Μαλά, η οποία τον Ιούλιο του 2018 είχε βοηθήσει πολύ κόσμο να σωθεί από την πυρκαγιά στο Μάτι, έδωσε στην κ. Βουνάτσου την απάντηση που της αξίζει…

101…..102……ΞΑΝΑ……

Και να, που θα ξανακούσουμε τον αριθμό που πονάει…..Μέρες τώρα ακούγαμε τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και χωρίς να το ομολογούμε, όλοι φοβόμασταν το άκουσμα αυτού του εφιαλτικού 102.Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.Δεν υπάρχει καμία αντιπαραβολή.Δεν ζυγίζεται η ζωή. Η κάθε μία από αυτές, έχει την απόλυτη αξία της, είναι αναντικατάστατη και πολύτιμη για τους ανθρώπους που στερούνται την παρουσία της.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί.

Μα όταν κλείνω τα μάτια, βλέπω παιδιά αγκαλιασμένα μπροστά στον θάνατο. Βλέπω μία μητέρα να κρατάει σφιχτά το μωρό της. Βλέπω μια άλλη να αφήνει το αγόρι της που χάθηκε στην θάλασσα, για να σώσει το κορίτσι της που ακόμα βαστάει. Βλέπω μία κοπέλα να τρέχει ξιπόλητη στην πυρωμένη πίσσα και να ουρλιάζει στον Θεό: Κάνε να τελειώσει γρήγορα! Βλέπω οικογένειες ολόκληρες να προσπαθούν να γλυτώσουν και να μην υπάρχει σήμερα κανείς. Βλέπω ανθρώπους να καίγονται χωρίς ποτέ να τους αγγίξει η φωτιά. Βλέπω συντρόφους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μισό τους και ξεκίνησαν μαζί το τελευταίο τους ταξίδι . Βλέπω εκείνη την σκιά, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και πέταξε έξω από το ανθρώπινο. Βλέπω φόβο.

Βλέπω αγωνία. Βλέπω απελπισία. Βλέπω ενοχές.

Όλα τα βλέπω.Όλοι τα βλέπουμε.Δεν λογαριάζονται όμως οι χαμοί.Στα μάτια του Θεού, λένε, πως είμαστε όλοι ίσοι.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί και το γνωρίζω.Μα εγώ δεν λογαριάζω τον χαμό.
Λογαριάζω τον αγώνα για την σωτηρία των ανθρώπων. Λογαριάζω τον σεβασμό στην ζωή. Λογαριάζω την μάχη που δίνεται και που εμείς την στερηθήκαμε. Λογαριάζω την έγνοια και την φροντίδα που εμάς μας αρνήθηκαν. Λογαριάζω την κουβέντα του κυρίου Τσιόδρα: Αγοράζουμε χρόνο… Λογαριάζω πως σε μας, κανείς δεν σκέφτηκε δώσει έστω, λίγο χρόνο…. Λογαριάζω την συντροφικότητα με την μοναξιά. Λογαριάζω την ανάληψη ευθύνης με την δειλία. Λογαριάζω το αγωνίζομαι με το λιποτακτώ. Λογαριάζω το σωστό με το λάθος. Λογαριάζω την αλήθεια με το ψέμα. Δεν λογαριάζω τον χαμό.Λογαριάζω την ζωή που δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία…….(αφιερωμένο……)

Αποδοκίμασε και ο Παπαδημούλης

Στην προκλητική και απαράδεκτη ανάρτηση της κ. Βουνάτσου απάντησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τυμβωρυχία. Δεν κάνει αντιπολίτευση σαν και αυτή που μας έκανε η ΝΔ, στο Μάτι, την Μάνδρα και το Μακεδονικό. Καθαρές κουβέντες!», έγραψε.

Έφυγε αλλά… ξαναγύρισε

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, όταν είχε κάνει την πρώτη ανάρτηση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε είχε αρθεί η ιδιότητά της ως μέλος, ωστόσο, μετά από μερικούς μήνες, επέστρεψε και πάλι στους κόλπους του κόμματος. Την είδηση είχε δημοσιεύσει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό γράφοντας: «Ξανά στο παιχνίδι… Φύση και θέση μαχήτρια μόλις ενημέρωσα τον γραμματέα της Νομαρχιακής Λέσβου ότι αίρω την αναστολή κομματικής ιδιότητας και επιστρέφω στην ενεργό δράση ως μέλος του Σύριζα Λέσβου».

Δείτε ακόμη
Ο Τσίπρας “αδειάζει” τους ακραίους, η Μυρσίνη εύχεται… “Καλό αγώνα”
“Θα λογαριαστούμε” – Έχει άραγε ο πάτος τελειωμό;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις