Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Το “ευχαριστώ” σε γιατρούς και νοσηλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Το “ευχαριστώ” σε γιατρούς και νοσηλευτές

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός πήγε και στο Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο, ενώ συνομίλησε με νοσηλεύτρια που πέρασε κορωνοϊό.

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το συντονιστικό του ΕΚΑΒ ακούγοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα στον τιτάνιο αγώνα που δίνεται κάθε μέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους είπε σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πέσατε στα βαθιά αλλά ξέρω ότι κάνετε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ όταν μια νοσηλεύτρια του ζήτησε «να μας στηρίζετε, να μας αγαπάτε», της απάντησε: «Σας αγαπάμε, σας στηρίζουμε και θα σας στηρίξουμε».

Ο πρωθυπουργός πήγε και στο Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο, ενώ συνομίλησε με νοσηλεύτρια που πέρασε κορωνοϊό.

– Ήμουν ασθενής..
– Πώς το περάσατε;
– Λίγο δύσκολα.
– Νοσηλευτήκατε;
– Όχι, ευτυχώς..

Στο Ιπποκράτειο σήμερα υπάρχουν 25 εντατικές και θα προστεθούν άλλες 30. «Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα δουλεύει στο κόκκινο. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι την επόμενη ημέρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα βγει πολλαπλά πιο ισχυρό και έδωσε συγχαρητήρια στους γιατρούς που παράλληλα με τη μάχη κατά της πανδημίας αντιμετωπίζουν και άλλα περιστατικά. «Έτσι είναι. Κάνετε μια σπουδαία δουλειά» πρόσθεσε.

Στην Πυλαιά ξεναγήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, είδε από κοντά ασθενοφόρα και δίκυκλα και από το συντονιστικό κέντρο εμψύχωσε τους εργαζόμενους που προσφέρουν 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σήμερα ουσιαστικά ως μία μεγάλη υγειονομική περιφέρεια και οι ασφαλείς και γρήγορες διακομιδές των ασθενών προς τα νοσοκομεία που πρέπει να τους περιθάλψουν είναι απολύτως καθοριστική» τόνισε.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αναπτύχθηκαν έξι μονάδες εντατικής στο α’ κύμα της πανδημίας και σήμερα έφτασαν τις 44.

«Τι να το κάνω όταν θα έχω 1.000 ΜΕΘ και δεν θα μπορώ να βάλω άλλον άρρωστο μέσα γιατί δεν θα έχω 1.001.. Το θέμα είναι αυτές οι 1.000 ΜΕΘ –να το πω απλά– να κάθονται. Θα είναι η επιτυχία του συστήματος» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης.

«Όπως είπες πρόεδρέ μου, άδεια να είναι. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όταν είναι άδεια» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε δεσμευτεί ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του προσωπικού, θα μετατραπεί η σχέση εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με τις σωστές διαδικασίες» είπε ο πρωθυπουργός.

«Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε φορά που έχουμε κύμα πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει την αξία του Ε.Σ.Υ. Και στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε καν για να το ενισχύσει» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για στειρα αντιπολίτευση που είναι σαν να επιζητά την καταστροφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις