Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Φλώρινα κορονοϊός: Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένους
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Φλώρινα κορονοϊός: Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένους

Γηροκομείο Φλώρινα κορονοϊός: Όλα ξεκίνησαν από ένα θετικό κρούσμα σε προληπτικό έλεγχο σε εργαζόμενο του γηροκομείου

Γηροκομείο Φλώρινα κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Φλώρινας, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι και τρόφιμοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν από ένα θετικό κρούσμα σε προληπτικό έλεγχο σε εργαζόμενο του γηροκομείου, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όσο και με τους τρόφιμους του Γηροκομείου.

Τα περισσότερα δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ είναι εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από τρόφιμους. Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού σε τροφίμους και εργαζόμενους, καθώς και η ραγδαία επιδείνωση αρκετών από αυτών, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής.

Χαρδαλιάς: Στην 4η και 5η θέση, στις περιοχές με μεγαλύτερο ιικό φορτίο, τα Γρεβενά και Φλώρινα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ιδιαίτερη ανησυχία και «καμπανάκι» χτυπάει για 17 περιοχές με μεγαλύτερο ιικό φορτίο, στη χώρα. Με τη σειρά που τις διάβασε με βάση το υψηλότερο ιικό φορτίο, οι ΠΕ Γρεβενών και Φλώρινας είναι στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις