Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Τοπαλούδη: Δύο χρόνια από το έγκλημα που ανατρίχιασε την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Δύο χρόνια από το έγκλημα που ανατρίχιασε την Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Η Ελένη Τοπαλούδη κακοποιήθηκε και βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια δύο συνομηλίκων της.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο έλεγχος πέντε κινητών τηλεφώνων εκκρεμεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη. Τα πέντε κινητά -εκ των οποίων τα τρία ήταν εκτός λειτουργίας- βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν στην οικία ενός 19χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος, μαζί με δύο φίλους του, έναν 22χρονο και έναν 23χρονο, για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη το 2017. Η δικογραφία παραμένει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί εργαστηριακά η ανάκτηση όλων των περιεχομένων των κινητών τηλεφώνων και δεν έχει διαπιστωθεί εάν υφίσταται έστω και σβησμένο το επίμαχο βίντεο. Θυμίζουμε ότι και οι τρεις, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Καβουριού, αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.

Η μητέρα της Ελένης κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης, που της είχαν τηλεφωνήσει για να την συλλυπηθούν, την ενημέρωσαν για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπησή της από τρεις άνδρες το Νοέμβριο του 2017. Εξειδίκευσε στην πορεία ότι η 24χρονη φίλη της ήταν εκείνη που την ενημέρωσε πρώτη ότι η Ελένη είχε πέσει θύμα βιασμού το Νοέμβριο του 2017 και της έδωσε τα ονόματα των δύο. Την είχε ενημερώσει επίσης ότι η Ελένη είχε μιλήσει με την μητέρα ενός εκ των τριών και ότι την εκβίαζαν με το ροζ βίντεο.

Η 24χρονη ως μάρτυρας είχε αναφερθεί στο περιστατικό την 3η Δεκεμβρίου 2018 και είχε επισημάνει ότι η δολοφονηθείσα φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση βιασμού εις βάρος της. Είχε τονίσει μάλιστα ότι δεν είχε κάνει μήνυση διότι, όπως της έλεγε, φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό. Σε άλλο στάδιο της έρευνας φέρεται να κατέθεσε ότι μία φορά η Ελένη της είχε αναφέρει, ότι κάποια στιγμή, ενώ διασκέδαζε στην Μεσαιωνική Πόλη, είχε γνωρίσει κάποια άτομα που την μετέφεραν στο σπίτι της, είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πίστευε ότι την είχαν βιντεοσκοπήσει, ενώ είχαν συνευρεθεί ερωτικά χωρίς να μιλήσει για βιασμό.

Ανάλογες είναι και οι καταθέσεις ακόμη δύο φίλων της.

Δύο χρόνια από τη δολοφονία Τοπαλούδη – Εξομολόγηση σοκ από τη μητέρα της: Την σκότωσαν επειδή ήταν γυναίκα

“Θα ζω μια ζωή στο πόνο, στη φρίκη παιδεύοντας το μυαλό μου με χιλιάδες γιατί… Γιατί τόση βία, κακία, απονιά κι απανθρωπιά; Σε τι τους φταίξαμε… Οι γονείς τους εκκολάψανε βιαστές και δολοφόνους. Τους μεγάλωσαν με τη λογική του χρήματος,” υποστηρίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη Κούλα Αρμουτίδου, για τον θάνατο της κόρης της στη Ρόδο. Δύο χρόνια μετά από τη βάναυση δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη σαν σήμερα Σάββατο 28 Νοεμβρίου και η μητέρας της μιλώντας στον Αθήνα 9,84, τόνισε ότι η κόρη της δολοφονήθηκε “επειδή ήταν γυναίκα και δεν είχε τη δύναμη των δύο μιασμάτων που τη βασάνισαν και την πέταξαν ακόμα ζωντανή, στον ορμίσκο”.

“Τα καρκινώματα της κοινωνίας, τολμήσανε να τη ρίξουν στον υγρό τάφο αιμόφυρτη με την προοπτική να φτάσει η θάλασσα το σώμα της στην Αφρική και να μην τη βρω ποτέ πια στη ζωή μου” πρόσθεσε. Όπως είπε, η κόρη της θυματοποιήθηκε και στη δίκη. “Σε όλες τις περιπτώσεις βιασμών υπάρχει η υποκρισία για δήθεν συναίνεση του θύματος”, τόνισε. “Υπάρχει βιαστής που χρειάζεται συναίνεση για να βιάσει;” αναρωτήθηκε και κατήγγειλε ότι οι γυναίκες που καταγγέλλουν βιασμό αποτρέπονται από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το ίδιο συμβαίνει και στις οικογένειες με κακοποιητές συζύγους.

“Ούτε καν συντάσσονται εκθέσεις στα αστυνομικά τμήματα από όπου εκδιώκονται σαν σκουπίδια. Εκτιμώ πως η γυναικοκτονία σε βάρος του παιδιού μου συνέβαλε στο να αλλάξει, έστω και λίγο, η λογική της Αστυνομίας” είπε.

Ευθύνες στην τοπική κοινωνία της Ρόδου

Η ίδια επέρριψε ευθύνες στην τοπική κοινωνία της Ρόδου επειδή “κλείνει το στόμα και όταν χρειάζεται να μιλήσει, σιωπά”. “Ήξεραν για τις επιθετικές συμπεριφορές των δραστών. Στη Λίνδο, όπου είχαν τα μαγαζιά τους, από τη στάση που κράτησαν μόλις έμαθαν τι συνέβη στην Ελένη, ήταν λες να περίμεναν την εξέλιξη αυτή για το παιδί μου” εξήγησε.

Η κ. Τοπαλούδη σημείωσε ακόμη ότι “δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι απαθέστατο σε ό,τι συμβαίνει γύρω του. Είναι εφησυχασμένοι, βολεμένοι. Παρατηρούν τι γίνεται και όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους γυναικοκτονίες όπως στη περίπτωση του δικού μου του παιδιού, απλώς σιωπούν. Η ελληνική οικογένεια έχει τα χαρακτηριστικά πατριαρχικής κοινωνίας, σε ακραία μορφή. Με φυλετική ανισότητα και μισογυνισμό”.

Συντετριμμένη από τη δολοφονία του παιδιού της, συνέχιζε λέγοντας: “θα ζω μια ζωή στο πόνο, στη φρίκη παιδεύοντας το μυαλό μου με χιλιάδες γιατί. Γιατί τόση βία, κακία, απονιά κι απανθρωπιά; Σε τι τους φταίξαμε;”.

Υπάρχει μια υποκρισία και μια κοροϊδία από το κράτος και τους θεσμούς

Η κ. Τοπαλούδη μίλησε επίσης για τις υψηλές γνωριμίες που πιθανώς είχαν οι δράστες. “Αν είσαι παιδί φτωχής οικογένειας μπορεί να κάνει κάποιος καμιά καταγγελία. Αν είσαι όμως παιδί ανθρώπων με πολύ χρήμα που είναι και χορηγοί τοπικών παραγόντων σε προεκλογικές εκστρατείες, τότε υπάρχουν άκρες και κατάλληλες γνωριμίες παντού, σε όλα τα επίπεδα” είπε.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της κόρης της από τις αστυνομικές αρχές της Ρόδου, έκανε λόγο για υποκρισία και κοροϊδία. “Το παιδί μου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου και την έδιωξαν λες και ήταν τσιφλίκι του ανθυπαστυνόμου και του αστυφύλακα. Μα δεν υπάρχουν θεσμοί και φορείς; Ποιος έχει την ευθύνη; Είδατε να γίνεται κάτι; Υπάρχει μια υποκρισία και μια κοροϊδία από το κράτος και τους θεσμούς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις