Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης εμβόλιο κορονοϊός: «Θα το κάνω πρώτος σε δημόσια θέα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης εμβόλιο κορονοϊός: «Θα το κάνω πρώτος σε δημόσια θέα»

Βαρουφάκης εμβόλιο κορονοϊός: Την άποψη ότι «το κίνημα κατά του εμβολιασμού υπήρχε και πριν τον κορονοϊό» εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης εμβόλιο κορονοϊός: Την άποψη ότι «το κίνημα κατά του εμβολιασμού υπήρχε και πριν τον κορονοϊό» εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα».

«Το κίνημα εναντίον του εμβολιασμού υπήρχε και πριν από τον κορονοϊό και συγχρωτίζεται με μια καμπάνια η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ακροδεξιά, με όσους αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή… Εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι. Θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω το εμβόλιο και θα το κάνω σε δημόσια θέα για να ενισχύσω στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όμως από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να μην χάνουν το κύρος τους έτσι ώστε να μπορούν να πείσουν τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν εμβολιάζεται είναι “τζαμπατζής”, είναι απαράδεκτος γιατί ουσιαστικά λέει εμβολιαστείτε όλοι οι υπόλοιποι να σωθούμε αλλά εγώ δεν θα πάρω το ρίσκο του εμβολίου. Θα είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι στον αγώνα υπέρ των εμβολιασμών», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Έθεσα το ερώτημα στην κυβέρνηση που είναι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό. Πώς μπορείτε να μιλάτε για εμβολιασμό, να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί όταν εσείς δεν ετοιμάζεστε! Εμείς είχαμε προτείνει ένα δημόσιο δίκτυο από κέντρα μαζικών τεστ τα οποία μετά να μετεξελιχθούν αυτομάτως σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών. Τίποτα, από τον Απρίλιο το ζητάμε αυτό», κατέληξε.

Δείτε ακόμη
Metron Analysis: 16 μονάδες μπροστά η ΝΔ, οι μισοί Έλληνες θα κάνουν το εμβόλιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις