Μητσοτάκης μαθητές: Ο μικρός Μανώλης ρώτησε τον πρωθυπουργό πως περνάει το lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης μαθητές: Ο μικρός Μανώλης ρώτησε τον πρωθυπουργό πως περνάει το lockdown

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης μαθητές: Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι τα μικρά παιδιά «έβαλαν δύο φορές τα γυαλιά» στους μεγαλύτερους, καθώς τηρούν πιστά τα μέτρα ασφαλείας.

27.11.2020 | 08:12

Μητσοτάκης μαθητές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέθηκε με τη διαδικτυακή διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Οι μικροί μαθητές συζήτησαν μαζί του για όλα όσα τους απασχολούν: Από την τηλεκπαίδευση μέχρι τα εμβόλια και από την άθληση μέχρι το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Στο τελευταίο μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε και είδηση λέγοντας: «Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι τα μικρά παιδιά «έβαλαν δύο φορές τα γυαλιά» στους μεγαλύτερους, καθώς τηρούν πιστά τα μέτρα ασφαλείας. Μια μαθήτρια, η Κατερίνα (στο 6:30 του βίντεο) πρότεινε να κάνουν τηλεμάθημα με παιδιά από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει την πρότασή της στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ερώτηση για τον χρόνο με την οικογένεια

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική συζήτηση, ένας άλλος μικρός μαθητής, ο Μανώλης, θέλησε να μάθει κάτι πιο προσωπικό από τον πρωθυπουργό. Τον ρώτησε λοιπόν (στο 12:30 περίπου του βίντεο) αν, με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που έχει, του μένει χρόνος για την οικογένειά του.

Και ο πρωθυπουργός απάντησε με χαρά:

«Η απάντηση είναι πως ναι. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο για την οικογένειά μου. Πρέπει να σου πω τώρα εκ των πραγμάτων, επειδή δεν έχουμε ταξίδια, έχουμε ελάχιστα ταξίδια γιατί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουμε, εκ των πραγμάτων κι εμείς συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τα μέτρα. Αρα δεν βγαίνουμε έξω -ο μόνος λόγος για να βγω είναι να πάω στη δουλειά μου, να γυρίσω στο σπίτι μου ή ενδεχομένως να βγω για κάποια άθληση, πάντα στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτρέπονται-, άρα φροντίζω κάθε βράδυ να είμαι στο σπίτι και να τρώω μαζί με τη σύζυγό μου και με την κόρη μου.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σου πω ότι μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Μάλιστα, στο πρώτο lockdown είχαμε στο σπίτι και τα δύο μεγάλα μου παιδιά -ο γιος μου αυτή τη στιγμή έχει μπει στρατό, δεν τον έχουμε δει ουσιαστικά καθόλου τους τελευταίους δύο μήνες γιατί υπηρετεί τη θητεία του στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη μου η μεγάλη είναι στο Λονδίνο- αλλά στο πρώτο lockdown ήμασταν και οι πέντε μας μαζί. Οι πέντε μας και τα δύο μας σκυλιά. Επομένως περάσαμε πάρα πολύ χρόνο μαζί οικογενειακά και είναι κάτι που το χάρηκα ιδιαίτερα. Οπότε, ναι, βρίσκω χρόνο για την οικογένεια, έστω και λίγο, και κάθε βράδυ φροντίζουμε έστω και αργά να τρώμε μαζί».

Exit mobile version