Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμο 900 ευρώ Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση ο άνεργος πατέρας 17χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 900 ευρώ Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση ο άνεργος πατέρας 17χρονης

Πρόστιμο 900 ευρώ Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έκοψαν κλήση ύψους 900 ευρώ σε 17χρονη στη Θεσσαλονίκη με τον πατέρα της να καταγγέλει "παράλογο πρόστιμο"

Πρόστιμο 900 ευρώ Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο ύψους 900 ευρών επιβλήθηκαν από αστυνομικούς σε μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Οι άντρες των αρχών έγραψαν την κοπέλα για μη χρήση μάσκας, για αναίτια μετακίνηση και για κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ. Ο πατέρας της κοπέλας προχώρησε σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες “κόπηκαν” τα πρόστιμα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ Focus FM υποστήριξε ότι τουλάχιστον τα 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός ωραρίου είναι παράλογο. Και αυτό, γιατί όπως αναφέρει οι αστυνομικοί σταμάτησαν την κόρη του με τις φίλες της στις 20:40 και τους βεβαίωσαν τη συγκεκριμένη κλήση μισή ώρα μετά τις 21:00.

“Μέχρι να ζητήσουν τα στοιχεία των κοριτσιών, να κατέβουν οι αστυνομικοί από τις μηχανές τους και να τις ρωτήσουν που πάνε και τι κάνουν πέρασε η ώρα. Ως αποτέλεσμα άρχισαν να γράφουν την κάθε μια με πρόστιμα μετά τις 21:00. Ο έλεγχος έγινε λίγα μέτρα από το σπίτι μας” ανέφερε ο πολύτεκνος πατέρας που δήλωσε πως είναι άνεργος και αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο.

Τι υποστηρίζει η ΕΛΑΣ: Καμία αυθαίρετη αλλαγή ώρας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, δήλωσε στο GRTimes.gr, πως δεν υπήρξε καμία αυθαίρετη αλλαγή ώρας από τους άντρες που πραγματοποίησαν το σχετικό έλεγχο, κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση των μέτρων και για πρόστιμο που επιβλήθηκε σωστά. Παράλληλα επισήμανε πως τον τελευταίο καιρό επιχειρείται στοχοποίηση της ΕΛΑΣ μέσω fake news.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, ο έλεγχος διεξήχθη μετά τις 21:00 και πως αυτό επαληθεύεται από την επικοινωνία που έκανε το κέντρο με άλλες μονάδες της ΕΛΑΣ τις οποίες έστειλε στο σημείο για να βοηθήσουν στον έλεγχο. Η 17χρονη δεν φορούσε μάσκα, όπως και τα άλλα τρία άτομα με τα οποία ήταν μαζί στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Εκτός αυτού, ο έλεγχος έγινε στον Βαρδάρη ενώ η κοπέλα φέρεται να μένει στην περιοχή της Τούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, προσθέτοντας πως “οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κανονικά στα άτομα που ήταν και εριστικά στη διάρκεια του ελέγχου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις