Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τον βραστήρα: Πέντε απλά και φυσικά βήματα
PLUS

Πώς να καθαρίσω τον βραστήρα: Πέντε απλά και φυσικά βήματα

Πώς να καθαρίσω τον βραστήρα: Δείτε πώς θα καθαρίσετε εύκολα και με φυσικό τρόπο τον βραστήρα σας σε πέντε πολύ απλά βήματα

Πώς να καθαρίσω τον βραστήρα: Στον βραστήρα βράζει νερό, γι’ αυτό οι νοικοκυρές -και οι νοικοκύρηδες- τείνουν να ξεχνούν ότι ο βραστήρας, όπως και κάθε ηλεκτρική συσκευή, χρειάζεται τακτική απολύμανση. Άλατα και βακτήρια συσσωρεύονται στην χρήσιμη συσκευή, με αποτέλεσμα τα στάνταρ της υγιεινής που κάθε σπίτι (πρέπει να) έχει να πέφτουν.

Δείτε πώς θα καθαρίσετε εύκολα και με φυσικό τρόπο τον βραστήρα σας σε πέντε πολύ απλά βήματα:

Bήμα #1

Γεμίστε τα ¾ του βραστήρα με νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες.

Βήμα #2

Αφήστε το μείγμα να βράσει. Ίσως η μυρωδιά να είναι δυσάρεστη, γι’ αυτό σας προτείνουμε να κλείσετε την πόρτα της κουζίνας.

Βήμα #3

Όταν τελειώσει το βράσιμο, αφήστε το μείγμα νερού-ξιδού να δράσει για 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα #4

Αδειάστε το περιεχόμενο και ξεπλύνετε καλά το βραστήρα. Γεμίστε τον με νερό, βράστε το κι αδειάστε το όσες φορές χρειαστεί για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού (το λιγότερο 4, 5 φορές).

Βήμα #5

Με ένα πανάκι, καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής.

Αν τα άλατα ή η μυρωδιά παραμείνουν, επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας περισσότερο ξίδι και αφήνοντάς το να δράσει για περισσότερο από 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές

-Αν, αφού χρησιμοποιήσετε το βραστήρα, περισσέψει νερό, αδειάστε το! Η παρουσία νερού μέσα στη συσκευή ευνοεί την δημιουργία αλάτων και βακτηρίων.

-Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για περίπου 700 γρ. νερού) και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιτρικό οξύ (25 γρ. κιτρικού οξέος για 500 γρ. νερού).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις