Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Aεροδιακομιδή ασθενών κορονοϊός: Πρώτη μεταφορά με C-130
ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ

Aεροδιακομιδή ασθενών κορονοϊός: Πρώτη μεταφορά με C-130

Aεροδιακομιδή ασθενών κορονοϊός: Αναχώρησε από την Ελευσίνα το αεροσκάφος με προορισμό την Καβάλα - Θα παραλάβει ασθενείς από τη Δράμα

Aεροδιακομιδή ασθενών κορονοϊός:  Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, αποτυπώνει η αεροδιακομιδή τριών ασθενών με κορωνοϊό που γίνεται. Οι ασθενείς είναι από 75 έως 76 ετών και θα διακομιστούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Σωτηρία» ενώ αμέσως θα εισαχθούν στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τρεις βαριά ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται με C-130 από τη Δράμα σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας.  Στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ασφυκτική, με τα κρούσματα για μεγάλο διάστημα και παρά το lockdown να παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα προκαλώντας ασφυξία στο ΕΣΥ, αφού καθημερινά οι εισαγωγές σε απλές κλίνες είναι δεκάδες, ενώ πολλές είναι καθημερινά και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα το σύστημα να έχει γονατίσει.

Συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 170 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πληρότητα 99%

Την ίδια ώρα, οι κλίνες ΜΕΘ φτάνουν σε πληρότητα 99% σε επιβαρυμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ασφυκτική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της εκθετικής αύξησης που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται. Τη Δευτέρα εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από προηγούμενες ημέρες. ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως». Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι αντίστοιχη: Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εφημέρευε χθες το βράδυ, δεν φαίνεται να υπάρχει αισθητή κάμψη στις εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Νύφη του Θερμαϊκού έρχεται σε μία περίοδο που η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας σε ότι αφορά τη χώρα και ενώ τα νοσοκομεία της δοκιμάζονται σοβαρά. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλη και να θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει ο ίδιος τις αντοχές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του συστήματος αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει σχετικές επισκέψεις.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα οριστικοποιηθεί την Πέμπτη. Το πρωθυπουργικό ταξίδι έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για μονιμοποίηση όλων των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις