Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος – Ιερώνυμος: Νέα επίθεση στην Αρχιεπισκοπή για την “ειδική θεραπεία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος – Ιερώνυμος: Νέα επίθεση στην Αρχιεπισκοπή για την “ειδική θεραπεία”

Καμμένος - Ιερώνυμος: Καυστική ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή με αφορμή την θεραπεία που ακολουθεί ο Ιερώνυμο

Καμμένος – Ιερώνυμος: Ευθεία επίθεση κατά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή τη διάψευση της είδησης πως ο Ιερώνυμος λαμβάνει ειδική θεραπεία για τον κορονοϊό, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος με νέα καυστική ανάρτησή του στο Twitter. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στην νέα οργισμένη ανάρτησή του ανέφερε πως η Αρχιεπισκοπή επιχείρησε να καλύψει το “ατόπημα” της ειδικής θεραπείας στον Ιερώνυμο, Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά εναντίον του διευθυντή του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη ο οποίος διέψευσε την ειδική μεταχείριση και έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από παρατρεχάμενους, φωτογραφίζοντας τη Ματίνα Παγώνη και το Πάνο Καμμένο.

“Επειδή έβγαλε η Αρχιεπισκοπή μια δήλωση για να καλύψει το ατόπημα τους θυμίζω ότι για την “θεραπεία” μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ σε αυτή να απευθύνεται ο Κονιδάρης όχι σε εμένα μέσω πρώτου θέματος”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Πάνος Καμμένος, μετά την πρώτη σκληρή τοποθέτησή του εις βάρος του Ιερώνυμου, μετά τα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη.

Το χρονικό της κόντρας Καμμένου – Αρχιεπισκοπής

Ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές για την θεραπεία που ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είναι η ίδια με αυτή που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε μια ανάρτηση “φωτιά” στην οποία χωρίς να κατονομάζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχολίασε σκωπτικά το γεγονός ότι ο ένας άνθρωπος της ηλικίας του ακολουθεί ειδική θεραπεία, αντιπαραβάλλοντας πως την ίδια στιγμή χάνονται νέα παιδιά από τον κορονοϊό. Μάλιστα κάποιος από τους χρήστες του Twitter τον ρώτησε αν αναφέρεται στον Αρχιεπίσκοπο με τον Πάνο Καμμένο να το επιβεβαιώνει έμμεσα απαντώντας πως “οι Ηγέτες σε τέτοιες στιγμές δίνουν το παράδειγμα…”.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter συγκρίνοντας τη δυνατότητα που έχει ο Αρχιεπίσκοπος με τους αδικοχαμένους από τον κορονοϊό νέους: “Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε να έρχεται ειδική θεραπεία για τον 90 ετών και πριν μια εβδομάδα να έφυγαν 27 χρόνος από τις Σέρρες και νέος πατέρας ο DJ που δεν είχαν πρόσβαση στην ειδική θεραπεία να εξηγήσουν στους γονείς και στα παιδιά των νεκρών … ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ”.

Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής που προκάλεσε τη νέα έκρηξη Καμμένου

Σφοδρή ήταν η αντίδραση από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη, σε δηλώσεις “επιστημόνων αλλά και λοιπών παρατρεχάμενων” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για δήθεν ειδική μεταχείριση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά τη θεραπεία του για τον κορονοϊό.

Ο κ. Κονιδάρης ουσιαστικά φωτογραφίζει την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία σε χθεσινή συνέντευξή της είχε πει ότι χορηγείται στον κ. Ιερώνυμο το φάρμακο που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ. Τα βέλη εμμέσως στρέφει ο κ. Κονιδάρης και κατά του Πάνου Καμμένου για την ανάρτηση στην οποία σχολίασε την θεραπεία στον Αρχιεπίσκοπο.

“Καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους” αναφέρει ο κ. Κονιδάρης σημειώνοντας ότι “το ράσο” κάνει τον Αρχιεπίσκοπο “εύκολο στόχο” από “ελεύθερους σκοπευτές”.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης

Ειδικότερα, ο κ. Κονιδάρης αφού ανέφερε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης και πως του χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό, επιτέθηκε σε όσους έκαναν λόγο για ειδική θεραπεία.

“Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους”, τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε πως “το μόνο που πετυχαίνουν, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας”.

Οι επίμαχες δηλώσεις Παγώνη

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι αισιόδοξα τα νέα για τη θεραπεία και χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη της έρευνας για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Μάλιστα, όπως είπε, είναι αυτό που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τέτοια θεραπεία δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. “Παράλληλα, συνεχίζεται η μελέτη της θεραπείας πλάσματος, που έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις