Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαραντόνα πέθανε: Η ταινία του Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας»
ΚΟΣΜΟΣ

Μαραντόνα πέθανε: Η ταινία του Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας»

Μαραντόνα πέθανε: Η ταινία που ανέδειξε πολλές από τις κρυφές πτυχές του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, αλλά και το τεράστιο ταλέντο του

Μαραντόνα πέθανε: Παγκόσμια θλίψη και σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του καλύτερου -κατά τους περισσότερους- ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος. Ο «Θεός της μπάλας» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, λίγες εβδομάδες μετά τα γενέθλιά του και την εγχείριση που υποβλήθηκε στο κεφάλι.

Το είδωλο του ποδοσφαίρου, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις πάντα εκρηκτικές αντιδράσεις του εντός και εκτός γηπέδων, αποτέλεσε το αντικείμενο της ταινίας του μεγάλου Εμίρ Κουστουρίτσα.

Μία ταινία που ήταν η μεταφορά της βιογραφίας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στη μεγάλη οθόνη και που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ανέδιδε στην επιφάνεια πολλές από τις… αδυναμίες του.

Δείτε την ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας»:

Το ”χέρι του θεού”

Επίσης, το αριστερό χέρι του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει μείνει στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Και μπορεί να είναι οξύμωρο για τη φύση του αθλήματος, αλλά με αυτό τον τρόπο ο Ντιεγκίτο έχει πετύχει ένα από τα θρυλικότερα γκολ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία. Το όνομα του «Θεού» ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη στον ημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού.

Ο Αργεντινός έριξε στο «καναβάτσο» την Αγγλία με το περιβόητο γκολ με το χέρι. «Στις συνεντεύξεις πριν τον αγώνα όλοι λέγαμε πως ποδόσφαιρο και πολιτική δεν πρέπει να εμπλέκονται», είχε πει ο Μαραντόνα για εκείνον τον αγώνα. «Όμως αυτό ήταν ένα ψέμα. Δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι. Ανοησίες! Ήταν απλά ένα ακόμα ματς!

Όμως έγινε ένα παιχνίδι που η νίκη σήμαινε πολλά παραπάνω και δεν ήταν απλά μία διαδικασία για να πετάξουμε εκτός Μουντιάλ την Αγγλία. Υπό μία έννοια κατηγορούσαμε όλους τους Άγγλους παίκτες για ότι είχε συμβεί και για το γεγονός πως υπέφεραν οι Αργεντίνοι», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις