Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία Μέρκελ: Αυτοκίνητο έπεσε στην είσοδο του γραφείου της Καγκελάριου
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία Μέρκελ: Αυτοκίνητο έπεσε στην είσοδο του γραφείου της Καγκελάριου

Γερμανία Μέρκελ: Ένα αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας στο Βερολίνο

Γερμανία Μέρκελ: Διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφορούσε πιθανότατα το σημερινό περιστατικό, με ιδιωτικό αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στην καγκελόπορτα της Καγκελαρίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές. Όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv και η εφημερίδα BILD, το αυτοκίνητο, ένα VW Golf Kombi, έπεσε με χαμηλή ταχύτητα στην κεντρική είσοδο της Καγκελαρίας.

Ο οδηγός τέθηκε άμεσα υπό κράτηση από την φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν. Η γύρω περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί. Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν αυτή την ώρα τα γερμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο και κάθεται σε αναπηρικό κάθισμα.

https://twitter.com/shanermurph/status/1331530181991919617

«Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι»

Πιθανότατα πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα, αφού τo αυτοκίνητο φέρει συνθήματα γραμμένα με λευκή μπογιά που αναφέρουν: «Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι. Σταματήστε την πολιτική της παγκοσμιοποίησης».

Λίγο μετά το συμβάν ένοπλοι αστυνομικοί έλεγξαν με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους το αυτοκίνητο, ενώ στο σημείο έφθασαν και ασθενοφόρο και όχημα της πυροσβεστικής. Εδώ και μήνες γίνονται στη Γερμανία διαδηλώσεις -ενίοτε και βίαιες – κατά της στρατηγικής της κυβέρνησης Μέρκελ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού.

Το ίδιο αυτοκίνητο είχε ξαναπέσει στην πύλη της καγκελαρίας το 2014

Το ίδιο αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει η Bild, φαίνεται ότι είχε ξαναπέσει στην πύλη της καγκελαρίας τον Φεβρουάριο του 2014. Τότε, μάλιστα, με διαφορετικά συνθήματα, που ανέφεραν από τη μία πλευρά: «Τέλος στην κλιματική αλλαγή που σκοτώνει ανθρώπους» και από την άλλη «Νικόλ, σ’ αγαπώ». Και τότε είχε συλλάβει η αστυνομία τον 48χρονο οδηγό, ενώ και πάλι δεν είχε τραυματιστεί κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις