Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαραντόνα – Πελέ: Το συγκινητικό «αντίο»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραντόνα – Πελέ: Το συγκινητικό «αντίο»

Μαραντόνα - Πελέ: Συγκλονισμένος ο θρυλικός Πελέ έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, κάνοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να δακρύζει

Μαραντόνα – Πελέ: Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο μεγάλος Πελέ έσπευσε να τον αποχαιρετήσει. Ο «μάγος της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του, λέγοντας ότι «είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα κάποια μέρα θα κλωτσάμε μαζί μια μπάλα στον ουρανό».

Σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί η είδηση ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση μετέδωσε πρώτο έγκυρο αθλητικό μέσο ενημέρωσης από την Αργεντινή και σε λίγα δευτερόλεπτα έκανε τον γύρο του κόσμου. Δεκάδες φίλαθλοι που λάτρευαν τον θεό του ποδοσφαίρου έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στο twitter. Πριν λίγες ημέρες, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, μετά από εμφάνιση αιματώματος.

Ο γιατρός του ποδοσφαιρικού θρύλου, Λεοπόλντο Λούκ, είχε εμφανιστεί αισιόδοξος, λέγοντας: «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι». Ο 60χρονος άσσος νοσηλευόταν σε κλινική της Λα Πλάτα με προβλήματα αναιμίας, άγχους και κατάθλιψης και, ενώ η κατάσταση του έδειχνε να βελτιώνεται, ήρθαν τα αποτελέσματα της αξονικής, που τον οδήγησαν στο χειρουργείο.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις