Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν – Μπάιντεν: Αρνείται, ακόμα, να αναγνωρίσει τη νίκη του
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – Μπάιντεν: Αρνείται, ακόμα, να αναγνωρίσει τη νίκη του

Πούτιν - Μπάιντεν: «Η σχέση μας με τις ΗΠΑ παραμένει χαλασμένη» τόνισε

Πούτιν – Μπάιντεν: Δεν μοιάζει διατεθειμένος να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αν δεν μπει ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση» και παρά το γεγονός πως την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε διάθεση αναγνώρισης της ήττας του, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει η μετάβαση στα νέα δεδομένα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε πριν μερικές ώρες ότι «τίποτα δεν άλλαξε» παρά το γεγονός πως ο Τραμπ διέταξε την ομοσπονδιακή υπηρεσία που επιβλέπει τη μετάβαση να ξεκινήσει επίσημα τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σε παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση στις 22 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει κρυφό κίνητρο, ότι μας αρέσει κάποιος ή ότι μας αρέσει κάποιος», αρνούμενος ακόμα να δώσει συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο.

«Περιμένουμε απλώς ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση», είπε, προσθέτοντας ότι τα συγχαρητήριά του δεν θα άλλαζαν την τεταμένη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών. «Δεν μπορείς να χαλάσεις μια χαλασμένη σχέση», είπε.

Η εντολή του προέδρου των ΗΠΑ για έναρξη της διαδικασίας μετάβασης «δεν είναι αρκετή», δήλωσε την Τρίτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το TASS. «Οι αναθεωρήσεις και οι επαναμετρήσεις σε ορισμένες πολιτείες συνεχίζονται και χωρίς την ολοκλήρωσή τους, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορούν να ανακοινωθούν επίσημα», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις