Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός νέα: Αισιοδοξία και σταδιακή άρση μέτρων
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός νέα: Αισιοδοξία και σταδιακή άρση μέτρων

Γαλλία κορονοϊός νέα: Σήμερα, ο Πρόεδρος Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο έθνος για την κατάσταση και αναμένεται να ανακοινώσει μερική χαλάρωση των περιορισμών

Γαλλία κορονοϊός νέα: Η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τους κανόνες κλειδώματος σε τρία στάδια, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η χώρα θα αρχίσει να χαλαρώνει τους κανόνες κλειδώματος του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα έξαρση στην πανδημία, δήλωσε η κυβέρνηση την Κυριακή. Σήμερα, ο Πρόεδρος Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο έθνος για την κατάσταση και μπορεί να ανακοινώσει μερική χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν από τις 30 Οκτωβρίου. «Ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει ένα πλάνο για αρκετές εβδομάδες, ειδικά για το πώς προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Αυτό που διακυβεύεται είναι η προσαρμογή των κανόνων του lockdown καθώς η κατάσταση της υγείας βελτιώνεται, αποφεύγοντας παράλληλα μια νέα έξαρση στην πανδημία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στο Le Journal Du Dimanche.

«Θα υπάρξουν τρία βήματα για χαλάρωσης ενόψει της κατάστασης της υγείας και των κινδύνων που συνδέονται με ορισμένες επιχειρήσεις: ένα πρώτο βήμα γύρω στην 1η Δεκεμβρίου, στη συνέχεια πριν από τις διακοπές στο τέλος του έτους και μετά από τον Ιανουάριο του 2021», πρόσθεσε ο Ατάλ. Ο Μακρόν είπε ότι το δεύτερο εθνικό απαγορευτικό της Γαλλίας, το οποίο ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου, θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων, εστιατορίων και μπαρ.

Σε καλό δρόμο

Ωστόσο, με πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ελέγξει την αύξηση των μολύνσεων από τον Covid-19, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από καταστήματα και επιχειρήσεις για να χαλαρώσουντους περιορισμούς εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν πολλοί λιανοπωλητές κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

«Είχαμε δεσμευτεί να επιτρέψουμε στους καταστηματάρχες να ξανανοίξουν περίπου την 1η Δεκεμβρίου εάν βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας, κάτι που φαίνεται να ισχύει», δήλωσε ο Ατάλ.

Ωστόσο, τα μπαρ και τα εστιατόρια «θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε συνέπεια, σαφήνεια, μια πορεία. Γνωρίζοντας μαζί πού πηγαίνουμε και πώς θα φτάσουμε εκεί», φέρεται να έχει πει ο Μακρόν «Είναι δύσκολο, επειδή η πανδημία είναι εγγενώς απρόβλεπτη και παγκόσμια», εξηγεί, «αλλά η συνέπεια είναι το κλειδί για την εμπιστοσύνη, το οποίο είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις