Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαζανάς κορονοϊός: Δεν τηρούνται τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Λαζανάς κορονοϊός: Δεν τηρούνται τα μέτρα

Λαζανάς κορονοϊός: Ο παθολόγος, λοιμωξιολόγο και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί επειδή ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα

Λαζανάς κορονοϊός: «Δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα» και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σύμφωνα με τον Μάριο Λαζανά, παθολόγο λοιμωξιολόγο και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δεν έχουν μειωθεί τα κρούσματα κορονοϊού. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε επίσης, ότι δεν γίνονται αντίστοιχοι έλεγχοι ενώ θα πρότεινε να αυξηθεί περισσότερο η τηλεργασία, να μη λειτουργούν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητες.

Ο κ. Λαζανάς, επέμεινε στα μέτρα λέγοντας ότι μεγάλη διασπορά προκάλεσε η εστίαση, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί στο χώρο αυτό δεν τα τήρησαν. Μάλιστα, όπως και ο ίδιος διαπίσωσε δεν τηρούνταν τα μέτρα και δεν γινόταν σωστή χρήση μασκών από τους εργαζόμενους. Κατά την άποψη του, βάση επιστημονικών δεδομένων, η εστίαση κυρίως τα καφέ και τα μπαρ θα πρέπει να ανοίξουν αργότερα διότι εκεί είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το σύστημα Υγείας ζορίζεται ενώ εκτίμησε ότι η αποσυμφόρηση του θα φανεί σε 15 ημέρες. Για τους ασυμπτωματικούς φορείς υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Εξέφρασε και ένα παράπονο, καθώς όπως είπε, η επιστημονική επιτροπή βάλλεται από παντού ακόμη και από πολιτικά κόμματα ενώ βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Επισήμανε όμως, ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στην πολιτική ηγεσία. Η επιτροπή, όπως υπογράμμισε, προτείνει βάση επιστημονικών δεδομένων. Για την άρση του lockdown αλλά ειδικότερα των σχολείων, σχολίασε ότι θα συνεκτιμηθούν οικονομικοί, πολιτικοί και ψυχολογικοί λόγοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις