27χρονος τζιχαντιστής Ελλάδα: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

ΕΛΛΑΔΑ

27χρονος τζιχαντιστής Ελλάδα: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

27χρονος τζιχαντιστής Ελλάδα: Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος Σύριος κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS

24.11.2020 | 12:48

27χρονος τζιχαντιστής Ελλάδα: Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα ο 27χρονος από τη Συρία, που κατηγορείται για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS. Ο Σύριος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι η προανακριτική ομολογία του κατά την οποία αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο ISIS, αποτελεί προϊόν βασανισμού του από τις αστυνομικές αρχές.  Ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν έπεισε και αμέσως μετά το πέρας της απολογίας του  κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος. Κατά την σύλληψή του ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις μαχητών του ISIS κατά αμάχων το 2014.

Παράλληλα, φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία. Σήμερα, ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού που υπέστη από αστυνομικούς. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, που διέμενε στην δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν σε ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύριου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.

Δείτε ακόμα:
Η πρόβλεψη του ΑΠΘ για τα κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα
Έπαιζαν πόκερ σε κατάστημα εν μέσω καραντίνας – 18 συλλήψεις μετά από έφοδο
Η σπάνια εξομολόγηση της Πέμης Ζούνη – «Λύγισε» μιλώντας για την περιπέτεια υγείας της κόρης της
Σε 4 άξονες το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση – Η παρουσίαση Καραμανλή
Παρέμβαση Δένδια – «Η Άγκυρα δυναμιτίζει την προοπτική για διάλογο»
Αίσθηση από δήλωση Γεραπετρίτη: “Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ…”
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version