Χρήστος Κέλλας εθελοντής: Στη διάθεση του ΕΣΥ ο βουλευτής της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Κέλλας εθελοντής: Στη διάθεση του ΕΣΥ ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Χρήστος Κέλλας εθελοντής: Ο βουλευτής και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας δευκρίνισε ότι αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής

23.11.2020 | 16:50

Χρήστος Κέλλας εθελοντής: Εθελοντής στη διάθεση του ΕΣΥ δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας.

Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή.

ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής»

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Κέλλας ήταν ο πρώτος βουλευτής που είχε νοσήσει από κορονοϊό και το είχε δηλώσει.

Ο Λαμπρούλης από το ΚΚΕ ζήτησε άδεια από τη Βουλή για μπει στη “μάχη” κατά της πανδημίας

Νωρίτερα, την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του ΣΤ αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να βοηθήσει με την ιδιότητα του πνευμονολόγου στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά με επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα, ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ. «Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και σημειώνει: «κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

Ο βουλευτής πάντως κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας που έρχεται ως αποτέλεσμα διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. «Είναι βέβαιο», σημειώνει, «ότι αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους».

Exit mobile version