Νετανιάχου Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ διαψεύδει συνάντηση με Σαλμάν

ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ διαψεύδει συνάντηση με Σαλμάν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Νετανιάχου Σαουδική Αραβία: «Οι μόνοι αξιωματούχοι παρόντες ήταν Αμερικανοί και Σαουδάραβες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαράν.

23.11.2020 | 16:34

Νετανιάχου Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ διαψεύδει τις προερχόμενες από το Ισραήλ πληροφορίες για συνάντηση ανάμεσα στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την διάρκεια μυστικής επίσκεψης στο βασίλειο μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

“Είδα τις πληροφορίες του Τύπου σε σχέση με υποτιθέμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρίγκιπα διάδοχο και ισραηλινούς αξιωματούχους κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Μάικ Πομπέο. Καμία συνάντηση τέτοιου είδους δεν πραγματοποιήθηκε. Οι μόνοι αξιωματούχοι παρόντες ήταν Αμερικανοί και Σαουδάραβες”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαράν.

Τι έλεγαν τα μέσα ενημέρωσης

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν  πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη μυστικά στη Σαουδική Αραβία χθες Κυριακή για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Γιόσι Κόεν, επικεφαλής της Μοσάντ, συνόδευε τον Νετανιάχου στην επίσκεψή του στην πόλη Νέομ, μια φουτουριστική πόλη στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Ο Άβι Σαρφ της εφημερίδας Haaretz δημοσίευσε τα στοιχεία για τον εντοπισμό αεροσκαφών, σύμφωνα με τα οποία ένα αεροσκάφος πέταξε χθες από το Τελ Αβίβ στη Νέομ, όπου ο μπιν Σαλμάν είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πομπέο.

Exit mobile version