Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/11: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/11: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/11: Φόβοι για τρίτο κύμα - Ο στρατός στήνει σκηνές στο Νοσοκομείο Βόλου για τεστ και βραχείες νοσηλείες

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/11: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο , 84 νέους θανάτους ενώ 549 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι.

Φόβοι για τρίτο κύμα

Προφανώς θα υπάρξει τρίτο κύμα κορονοϊού, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως εξήγησε καθηγητής θα υπάρξει συνέχεια του κύματος της πανδημίας στη χώρα στο οποίο βρισκόμαστε, προφανώς και ίσως άμεσα θα δούμε αναχαίτισή του, αλλά αυτή δεν θα μπορέσει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να αποφύγουμε ένα τρίτο.

«Στην πραγματικότητα το τρίτο κύμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο», δήλωσε ο καθηγητής θέτοντας ως παράδειγμα δυσκολίας το πώς θα γίνει η διαχείριση του κύματος αυτού. Σύμφωνα με τον καθηγητή, σαφώς, εάν δεν προσέξουμε μπορούμε να δούμε χειρότερους δείκτες σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους «επομένως η στάση μας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο πως θα εξελιχθεί εν τέλει ένα τρίτο κύμα». Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως κατά την γνώμη του κ. Σαρηγιάννη δεν είναι απίθανη παράταση του lockdown η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις τρεις εβδομάδες.

Παγώνη: Μετά τα Χριστούγεννα το 3ο κύμα κορονοϊού

Προ των πυλών βρίσκεται το τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα και ενδέχεται να είναι χειρότερο από το δεύτερο, δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ. «Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι εμείς ακόμα συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να υπάρξει μια σταδιακή μείωση, ωστόσο απέχουμε πολύ από τον στόχο των 500 κρουσμάτων ημερησίως. «Θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα. Τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο», πρόσθεσε.

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Στη Θεσσαλονίκη μας κατέστρεψε η επιτροπή

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου- πνευμονολόγος, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ανέφερε: “Χάσαμε περισσότερες ζωές, γιατί δεν προβλέφθηκε αυτό το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού”. Ο κ. Καπραβέλος, με την εμπειρία του μέσα στη ΜΕΘ ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουν ζωές, ανέλυσε τις αιτίες της φοβερής διασποράς του ιού στη Θεσσαλονίκη.

“Νομίζω δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας”, τόνισε ο κ. Καπραβέλος. “Δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ανίχνευσης και απομόνωσης του κρούσματος αυτού που δεν έχει τα θορυβώδη συμπτώματα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπως ήταν ο συμπολίτης μας -που περιφερόταν επί πέντε ημέρες στα καφενεία- ο οποίος αψηφούσε τον κίνδυνο και για τον εαυτό του αλλά και για τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό έγινε αυτή η τρομακτική διασπορά”.

Ο στρατός στήνει σκηνές στο Νοσοκομείο Βόλου για τεστ και βραχείες νοσηλείες

Στο μεταξύ, στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βόλου τοποθετούνται από το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να εξυπηρετούνται εκεί βραχείες νοσηλείες και τεστ κορωνοϊού, καθώς οι δυνατότητες του νοσοκομείου έχουν εξαντληθεί. Σύμφωνα με το magnesianews, οι σκηνές -που έχουν στηθεί μπροστά από την είσοδο των επειγόνων περιστατικών- θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη επιχρισμάτων από τους πολίτες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο Βόλου δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεγάλη πίεση, καθώς πλέον νοσηλεύονται τουλάχιστον 105 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ η Καρδιολογική Κλινική μετατρέπεται σε κλινική για περιστατικά Covid-19.

Όπως μεταδίδει το e-thessalia, τρία ακόμη άτομα που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για μια γυναίκα 81 ετών που πέθανε στις 4 σήμερα τα ξημερώματα και δυο ακόμη άνδρες που κατέληξαν το βράδυ της Κυριακής, έναν 76χρονο και έναν 74χρονο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις