Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιδιώτες γιατροί ΕΣΥ: Εξαδάκτυλος “διορθώνει” Πέτσα
ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιώτες γιατροί ΕΣΥ: Εξαδάκτυλος “διορθώνει” Πέτσα

Ιδιώτες γιατροί ΕΣΥ: Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ιδιώτες γιατροί ΕΣΥ: Την ανάκληση της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι συνολικά στη χώρα μας μόνο 8 ιδιώτες ιατροί δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ λόγω της πίεσης από τον κορονοϊό, ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνοντας ότι “οι ιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι 170”.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στην Αθήνα είναι 20, στη Λάρισα 25 και αντίστοιχα σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Παράλληλα, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι 20 ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το σύστημα υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν και τονίζει ότι ήρθε η ώρα ο ιατρικός κόσμος να ενώσει τις δυνάμεις του και να δώσει τη μεγάλη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα.

Η επίμαχη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Kατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το εν λόγω ζήτημα, χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό τον αριθμό προσέλευσης των ιδιωτών γιατρών μετά το κάλεσμα που υπήρξε από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο των συναδέλφων τους στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν φτάσει στα όριά τους και δοκιμάζονται καθημερινά από το βάρος της πανδημίας.

“Το γεγονός πως προσήλθαν μόνο 8 ιδιώτες γιατροί είναι απογοητευτικό. Εμείς εξακολουθήσουμε να τους καλούμε προκειμένου όλοι μαζί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας” είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στον σχεδιασμό της έχει συμπεριλάβει και την αξιοποίηση των ενόπλων δυνάμεων όπως τα στρατιωτικά νοσοκομεία. “Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να τον κερδίσουμε” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις