Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατροί μαϊμού: Πώς άρπαζαν λίρες και κοσμήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί μαϊμού: Πώς άρπαζαν λίρες και κοσμήματα

Γιατροί μαϊμού: Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι λίρες και τα κοσμήματα που απέσπασε η δράστιδα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Γιατροί μαϊμού: Έπιασαν τη μία από τις τρεις «νοσηλεύτριες» και ψάχνουν τον… «γιατρό»! Στους κατοίκους του Διδυμότειχου και σε χωριά του Έβρου, έριξε τα δίχτυα της τον τελευταίο καιρό, μία ακόμη συμμορία, που ειδικεύεται στις απάτες με τηλεφωνήματα στα θύματα, όπου ο εγκέφαλος της οργάνωσης εμφανίζεται σαν γιατρός και μάλιστα χειρουργός!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με τηλεφωνήματα του τρόμου, «ενημέρωναν» ανύποπτους πολίτες ότι στενοί συγγενείς-κόρες, γιοί- έχουν τραυματισθεί σοβαρά και για να προχωρήσει το «ιατρικό τημ» στην αναγκαία χειρουργική επέμβαση, χρειάζονταν πολλά χρήματα για την αγορά αναλώσιμων υλικών που τώρα με τον κορωνοϊό «δεν ήταν διαθέσιμα στα νοσοκομεία». Δέκα πολίτες, που ξέρουν πια από παρόμοια τηλεφωνήματα, έκλεισαν κατάμουτρα το τηλέφωνο. Ωστόσο, ένας έπεσε θύμα του ψευτογιατρού και δέχθηκε μέσα στον τρόμο του και τον πανικό του να παραδώσει στη «νοσηλεύτρια» κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 30.000 ευρώ!

Η Αστυνομία, μετά την καταγγελία του, όταν αντελήφθη ότι πρόκειται για απάτη, συνέλαβε την παραλήπτρια των κοσμημάτων και λιρών και αναζητεί άλλη μία γυναίκα και τον εγκέφαλο, που παριστάνει τον χειρουργό. Μάλιστα από την προανάκριση απεδείχθη ότι οι δύο γυναίκες, μόλις πιστοποιείτο ότι το θύμα είχε κόρη, την υποδύονταν μέσα σε αλαλαγμούς και φώναζαν στον «πατέρα» να δώσει γρήγορα τα χρήματα «γιατί κινδύνευε να πεθάνει!»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάσθηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, μία απάτη και δέκα απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 20 και 21-11-2020 στο Διδυμότειχο και σε οικισμούς του Έβρου. Συνελήφθη σε οικισμό του Έβρου, μία αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και εγκληματική οργάνωση.

H Αστυνομία εξηγεί

Αναλυτικότερα, εξηγεί η Αστυνομία, «άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν ημεδαπό στο Διδυμότειχο και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της. Τελικά, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον ημεδαπό, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει στην αλλοδαπή δράστιδα που μετέβη στην οικία του.

Μόλις ο ημεδαπός αντιλήφθηκε την εξαπάτησή του, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ενδελεχών ερευνών και αναζητήσεων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την παραπάνω δράστιδα». Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα μαζί με τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς της είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών με την παραπάνω μεθοδολογία.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες της σπείρας με τα θύματα, δύο από τα μέλη της προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δέκα ημεδαπούς και να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 280.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι λίρες και τα κοσμήματα που απέσπασε η δράστιδα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις