Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο κορονοϊού – Μόσιαλος: Αισιόδοξος για τις εξελίξεις ο καθηγητής
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού – Μόσιαλος: Αισιόδοξος για τις εξελίξεις ο καθηγητής

Εμβόλιο κορονοϊού - Μόσιαλος: Ο καθηγητής εκτίμησε ότι πρώτα θα έρθει το εμβόλιο της Pfizer στην αγορά και αργότερα τα υπόλοιπα

Εμβόλιο κορονοϊού – Μόσιαλος: Για την εξέλιξη των εμβολίων στη μάχη κατά του κορονοϊού μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου. Ο κ. Μόσιαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την εξέλιξη των πραγμάτων όσο αλλά και για τα εμβόλια που ήδη ετοιμάζονται για να χορηγηθούν. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6»  για το εμβόλιο της Οξφόρδης, σημείωσε αρχικά ότι είναι ένα εμβόλιο πιο οικονομικό και παράλληλα, πιο εύκολο να συντηρηθεί σε συνθήκες ψύξης και έτσι να διανεμηθεί πολύ πιο εύκολα. Σε μια υπό ομάδα εθελοντών που πήραν μισή δόση και μετά πλήρη η αποτελεσματικότητα έφτασε στο 90%. Ενώ όσοι πήραν μια δόση, στο 67%.

Στη συνέχεια τόνισε το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna, έχουν παρόμοια τεχνολογία. Εκτίμησε ότι πρώτα θα έρθει της Pfizer στην αγορά και αργότερα τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, θα έρθουν 5 εκατομμύρια δόσεις, ενώ κατά τη γνώμη του, οι πρώτοι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν σε οίκους ευγηρίας και μετά στους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή. Όσον αφορά στο ρωσικό εμβόλιο, σημείωσε ότι θα έχουμε επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας του το επόμενο διάστημα, ενώ όπως είπε και για τα υπόλοιπα θα συνεχιστούν οι μελέτες και οι έρευνες.

Δείτε ακόμα:
«Ώρα μηδέν» για Σαρκοζί – Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος δικάζεται για διαφθορά
“Μυστικός Δείπνος” με… κοκαΐνη!
Έκτακτη ενίσχυση σε πάνω από 482.000 δικαιούχους – Πότε θα καταβληθεί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις