Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαδάκτυλος κορονοϊός: «Lockdown μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα»
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος κορονοϊός: «Lockdown μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα»

Εξαδάκτυλος κορονοϊός: «Οπωσδήποτε πρέπει να παραταθεί το Lockdown», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Εξαδάκτυλος κορονοϊός: Την ανάγκη να προχωρήσει η Θεσσαλονίκη σε νέα μέτρα, του μοντέλου που είχε υιοθετήσει τον Μάρτιο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο κανάλι του Star. Παράλληλα υπογράμμισε ότι για να δούμε αποτελέσματα στα μέτρα θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού.

«Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε ζητήσει η Θεσσσαλονίκη να φτάσει στα μέτρα του Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το μοντέλο. Αυτό ίσως θα ήταν χρήσιμο και για όλη την Ελλάδα. Δεν είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε άρση των μέτρων, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί μέχρι σήμερα. Νομίζω θα παραταθεί, οπωσδήποτε πρέπει να γίνει αυτό. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα δοθεί παράταση», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Πάντως πιστεύω πως χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για να δούμε αποτελέσματα στα μέτρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον περιορισμό των μολύνσεων, στον περιορισμό των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί. Αυτός είναι ο αριθμός που στη συνέχεια θα ρίξει όλους τους άλλους. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και αυτός είναι και ο αριθμός που θα μας βγάλει νωρίτερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε κάθε επίπεδο και σε υγειονομικό και σε οικονομικό, από τα τρέχοντα μέτρα», κατέληξε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Κοντοζαμάνης: “Είμαστε σε πόλεμο, προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο δυνατό σενάριο”

Επιπλέον, o υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι «δειανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα και οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα λήξει το lockdown θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και «προετοιμαζόμαστε ακόμη και για το χειρότερο δυνατό σενάριο», αν αυτό χρειαστεί. Ο υφυπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέροντας ότι από τον Ιούλιο αναπτύχθηκαν 310 νέες ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και σε χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, είπε ότι τον τελευταίο μήνα προστέθηκαν 155 ΜΕΘ στο σύστημα, με τις 73 από αυτές το τελευταίο δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κοντοζαμάνης διαφώνησε με τις απόψεις κάποιων ειδικών που θεωρούν ότι συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχαμε προετοιμαστεί εγκαίρως και ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε για τη λήψη μέτρων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ναι μεν υπάρχει ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα, αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. «Τα έχουμε καταφέρει καλά», δήλωσε. Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «δεν είναι ώρα για συνδικαλισμό» και προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και στην επίταξη γιατρών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις