Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Τα χρήματα που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος θα είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιζόμενα.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Άνοιξε η εφαρμογή MyBusinessSupport για την επιστρεπτέα προκαταβολή με προθεσμία για τις αιτήσεις έως τις 30/11. Ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης εξήγησε πώς θα λάβουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις 1.000 ή 2.000 ευρώ και ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. Παρουσιάστηκε βήμα-βήμα όλη η διαδικασία των αιτήσεων μέσω της εφαρμογής MyBusinessSupport και του aade.gr. Τα χρήματα που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος θα είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιζόμενα.

Σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι προθεσμίες είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και τα ποσά – ανάλογα με τα κριτήρια- κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ. Επίσης εξήγησε για ποιους παγώνουν δόσεις και πλειστηριασμοί δανείων και τι πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες. Στην εκπομπή παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά τι αύξηση θα δουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1/1/21. Δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα με το όφελος που θα έχουν οι υπάλληλοι στον μισθό τους αλλά και το όφελος που θα έχουν οι επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου, η νέα ρύθμιση θα οδηγήσει σε βελτίωση του εισοδήματος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ενδεχομένως να αποτελέσει κίνητρο για νέες προσλήψεις  από τις επιχειρήσεις.

Δείτε ακόμη
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το νέο έτος – Στη Βουλή το νομοσχέδιο
Βρούτσης στον Αυτιά: Τι ισχύει για συντάξεις, προσωρινές συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις