Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινητό νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Αντίσκηνα και κοντέινερ στον χώρο στάθμευσης του 424 Σ.Ν.
ΕΛΛΑΔΑ

Κινητό νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Αντίσκηνα και κοντέινερ στον χώρο στάθμευσης του 424 Σ.Ν.

Κινητό νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Κινητό νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στην οποία μόνο χθες εντοπίστηκαν 606 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήνεται νοσοκομείο εκστρατείας, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με Covid-19.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid.

Δραματική έκκληση Καπραβέλου: “Έχουμε 80 εισαγωγές τη μέρα, χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ”

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, όπως την περιγράφει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. “Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές”, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ την Κυριακή, τονίζοντας μάλιστα ότι φοβάται και τρίτο κύμα της πανδημίας, τον Γενάρη-Φλεβάρη.

“Είναι η τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική. Τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική” σημείωσε. “Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει, είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα. Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό, τι άλλη έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;” ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις