Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Κόκκινη αρχόντισσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Κόκκινη αρχόντισσα

Πρέμιερ Λιγκ - αγωνιστικό: Η Λίβερπουλ πέρασε άνετο απόγευμα, επιβλήθηκε με άνεση 3-0 με τη Λέστερ - Ορθια στο Λιντς η Αρσεναλ (0-0)

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Τεράστια νίκη για την Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι νίκησαν 3-0 την Λέστερ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να πιέζουν τις «αλεπούδες». Κράτησαν την μπάλα, έκαναν αρκετές ευκαιρίες και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 21’ ο Έβανς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί κινδύνους για την άμυνα της Λέστερ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να ισοφαρίσει, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Άλισον. Στο 41’ οι «κόκκινοι» διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Ζότα.

Στο β’ μέρος, οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και να κάνουν αρκετές φάσεις. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι επιθετικά και αποτελούσαν μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Σμάιχελ. Στο 86’ διεύρυναν την διαφορά τους, με τον Φιρμίνο να κάνει το 3-0. Η Λίβερπουλ έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη παρά τις πολλές απουσίες και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Τότεναμ.

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Βαθμό στο Λιντς η Αρσεναλ

Έμειναν όρθιοι με νύχια και με δόντια οι «κανονιέρηδες». Η Άρσεναλ έμεινε ισόπαλη στο 0-0 απέναντι στην Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ». Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και έπαιξαν επιθετικά, κάνοντας αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει πριν την ανάπαυλα, όμως δεν αξιοποίησαν τις φάσεις τους. Έτσι, οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Όμως, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Άρσεναλ, αφού στο 52’ έμεινε με 10 παίχτες χάρη στην αποβολή του Πεπέ για κουτουλιά στον Αλιόσκι. Η Λιντς θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της προβάδισμα και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Έκαναν αρκετές φάσεις, όμως ο Λένο είχε κατεβάσει ρολά. Ενώ, είχαν και τρία δοκάρια. Στο 79’ ένα σουτ του Ροντρίγκο. Στο 87’ η  κεφαλιά του Μπάμφορντ και στο 95’ ένα σουτ του Ραφίνια. Έτσι, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Φούλαμ ηττήθηκε 2-3 από την Έβερτον (Ρέιντ 15’, Λόφτους-Τσικ 70’ – Κάλβερτ-Λιούιν 1’,29’, Ντουκουρέ 35’). Ενώ, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 1-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας  (Χάλερ 56’).

Δείτε ακόμη:

“Κόκκινοι” βαθμοί, “πράσινες” εντυπώσεις, 1-0 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ
Ανατροπή και ισοπαλία 2-2 για Λαμία και Αστέρα Τρίπολης
Βαθμό από την άσπρη βούλα, ο Ατρόμητος 2-2 με τον Απόλλωνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις