Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεννηματά κορονοϊός: Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει μηνύματα χαλαρότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά κορονοϊός: Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει μηνύματα χαλαρότητας

Γεννηματά κορονοϊός: Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να αυξηθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Γεννηματά κορονοϊός: Για ευθύνες της κυβέρνησης «που φτάσαμε τόσο γρήγορα στο δεύτερο «κύμα» της πανδημίας και με τόση ένταση» έκανε λόγο σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει μηνύματα χαλαρότητας, ποτέ θα λήξει το lockdown, τους έχει ξεφύγει η πανδημία» τόνισε η ίδια, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «καταστροφικό» το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. «Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που φθάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προτείνω τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς. Τα ‘‘lockdown φυσαρμόνικα’’ θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία» προειδοποίησε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν άνοιξαν καινούργια κρεβάτια, παρά μόνο οι δωρεές της Βουλής που λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία . Μάλιστα, είπε πως λόγω αυτού υπολειτουργούν τμήματα των νοσοκομείων. «Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί η επίταξη, έπρεπε να γίνει προετοιμασία, έπρεπε να εκπαιδευθεί το προσωπικό πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί στο ΕΣΥ, και να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι του ΕΣΥ» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να αυξηθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

«Δεν αρκεί το 1,7 δισ. για την 4η και 5η δόση. Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι, και ορθώς, αλλά δεν αυξήθηκε το ποσό. Πρέπει να φτάσει στα 4 δισ. το ποσό. Χρειάζεται αναστολή της φορολογίας των πληττόμενων για 6 μήνες, να ανοίξει συζήτηση για κούρεμα των υποχρεώσεων, 100% επιδότηση από τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζουν με 534 ευρώ» σημείωσε. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει να διαθέσει 37 δισ. ευρώ, το περίφημο απόθεμα από την υπερφορολόγηση Τσίπρα και τον υπερδανεισμό της κυβέρνησης… Αν δεν χρησιμοποιηθεί τώρα πότε θα χρησιμοποιηθεί;» διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Να υλοποιήσει τις προτάσεις μας η κυβέρνηση, προστατεύουν την υγεία των πολιτών και τους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους που είναι τα θύματα των επιπτώσεων των οικονομικών επιπτώσεων των περιορισμών» τόνισε η ίδια, και κατέληξε: «Το εμβόλιο είναι μια μεγάλη ελπίδα, πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει, να έχουμε τα λιγότερα δυνατά θύματα. Έχουμε κάνει τις προτάσεις οργάνωσης στην κυβέρνηση. Το σημαντικότερο είναι η διαφάνεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις