Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Υπάρχει τάση επιπέδωσης της καμπύλης

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Υπάρχει τάση επιπέδωσης της καμπύλης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Η αίσθηση είναι ότι ο κόσμος δεν το έχει πάρει τόσο στα σοβαρά όσο το είχε πάρει τον Μάρτιο», τόνισε ο αθηγητής μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

21.11.2020 | 21:35

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Υπάρχει μία τάση επιπέδωσης της καμπύλης, τα κρούσματα κορονοϊού δεν φαίνεται να αυξάνονται άλλο. Αυτό γίνεται πολύ αργά στο lockdown, εμείς το περιμέναμε λίγο νωρίτερα και ελπίζω να έχουμε φτάσει στην κορυφή και να αρχίσουν σιγά – σιγά τα κρούσματα να ελαττώνονται», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η αίσθηση είναι ότι ο κόσμος δεν το έχει πάρει τόσο στα σοβαρά όσο το είχε πάρει τον Μάρτιο. Θα έπρεπε από τη δεύτερη εβδομάδα να έχουν αρχίσει να ελαττώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, που είναι τρεις εβδομάδες τώρα. Τελειώνει η τρίτη εβδομάδα και ίσα που βλέπουμε μία κάμψη. Ελπίζω αυτό το πράγμα να συνεχιστεί και να μη χρειαστεί να συζητάμε ξανά για Κίνες», πρόσθεσε ο καθηγητής, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6».

«Πιο χαλαρό το δεύτερο λοκντάουν»

«Είναι λίγο πιο χαλαρό το δεύτερο λοκ ντάουν, αυτό είναι αντικειμενικό. Πρέπει να δούμε πως θα πάει η Δευτέρα και η Τρίτη για να δούμε από εκεί και πέρα τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Ανά πάσα στιγμή μπορεί αυτό να ξεφύγει ξανά.

Το λοκ ντάουν θα έπρεπε να έχει τη μορφή που είχε τον Μάρτιο. Δηλαδή να είναι περισσότερες μη «χρήσιμες» δραστηριότητες να παγώσουν. Όπως είχε γίνει τον Μάρτιο. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ή όχι η πολεοδομία αυτήν τη στιγμή. Ή τα δικαστήρια, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να αναβληθούν για 10 μέρες», τόνισε ο κ.Βατόπουλος και συμπλήρωσε:

«Η πολιτεία θα μπορούσε να πει π.χ., αν τα πράγματα συνεχίσουν να χειροτερεύουν, δεν θα βγαίνεις έξω να κάνεις βόλτες, θα βγαίνεις 10 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα.

το βασικό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή. θα πρέπει για το επόμενο διάστημα να είμαστε πειθαρχημένοι και να πειστούμε ότι πρέπει όλοι μαζί να υιοθετήσουμε την καινούρια, περίεργη συμπεριφορά ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα».

Exit mobile version