Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καμπύλη κορονοϊόυ Ελλάδα: Αισιόδοξος ο καθηγητής Βατόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Καμπύλη κορονοϊόυ Ελλάδα: Αισιόδοξος ο καθηγητής Βατόπουλος

Καμπύλη κορονοϊόυ Ελλάδα: «Τον Μάρτιο ο κόσμος είχε αντιδράσει πολύ πιο θετικά» τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Καμπύλη κορονοϊόυ Ελλάδα: Υπάρχει μία τάση επιπέδωσης της καμπύλης, τα κρούσματα κορονοϊόυ δεν φαίνεται να αυξάνονται άλλο. Αυτό γίνεται πολύ αργά στο lockdown, εμείς το περιμέναμε λίγο νωρίτερα και ελπίζω να έχουμε φτάσει στην κορυφή και να αρχίσουν σιγά – σιγά τα κρούσματα να ελαττώνονται, σημείωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

”Η αίσθηση είναι ότι ο κόσμος δεν το έχει πάρει τόσο στα σοβαρά όσο το είχε πάρει τον Μάρτιο. Θα έπρεπε από τη δεύτερη εβδομάδα να έχουν αρχίσει να ελαττώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, που είναι τρεις εβδομάδες τώρα. Τελειώνει η τρίτη εβδομάδα και ίσα που βλέπουμε μία κάμψη. Ελπίζω αυτό το πράγμα να συνεχιστεί και να μη χρειαστεί να συζητάμε ξανά για Κίνες.

Είναι λίγο πιο χαλαρό το δεύτερο λοκ ντάουν, αυτό είναι αντικειμενικό. Πρέπει να δούμε πως θα πάει η Δευτέρα και η Τρίτη για να δούμε από εκεί και πέρα τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Ανά πάσα στιγμή μπορεί αυτό να ξεφύγει ξανά.

Το λοκντάουν θα έπρεπε να έχει τη μορφή που είχε τον Μάρτιο. Δηλαδή οι περισσότερες μη «χρήσιμες» δραστηριότητες να παγώσουν. Όπως είχε γίνει τον Μάρτιο. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ή όχι η πολεοδομία αυτήν τη στιγμή. Ή τα δικαστήρια, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να αναβληθούν για 10 μέρες.

Η πολιτεία θα μπορούσε να πει π.χ., αν τα πράγματα συνεχίσουν να χειροτερεύουν, δεν θα βγαίνεις έξω να κάνεις βόλτες, θα βγαίνεις 10 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα.

Το βασικό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει για το επόμενο διάστημα να είμαστε πειθαρχημένοι και να πειστούμε ότι πρέπει όλοι μαζί να υιοθετήσουμε την καινούρια, περίεργη συμπεριφορά ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις