Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας Νάουσα – κορονοϊός: Πέθανε 50χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας Νάουσα – κορονοϊός: Πέθανε 50χρονος

Ιερέας Νάουσα - κορονοϊός: Ένας 50χρονος ιερέας πέθανε σήμερα έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό

Ιερέας Νάουσα – κορονοϊός: Ένας 50χρονος ιερέας πέθανε σήμερα έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και κατέληξε, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Στο μεταξύ νωρίτερα επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού στον ιερέα χωριού σε περιφερειακό δήμο της δυτικής Μαγνησίας.  Χθες μάλιστα έγιναν rapid test από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο ιχνηλάτησης, με τις πληροφορίες να λένε ότι από τα περίπου 35δείγματα που ελήφθησαν, τα τέσσερα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό και παραβρέθηκε σε τελετή μνημόσυνου σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο ίδιος έχει ήπια συμπτώματα και μετά από οδηγίες των γιατρών είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επίσης σε αυτοπεριορισμό είναι και τα άτομα της οικογένειάς του.

Πάτρα: Νόσησε ολόκληρη πολυκατοικία

Από εκεί και πέρα σε μαζικά τεστ για τον κορονοϊό για προληπτικούς λόγους αποφάσισαν να προχωρήσουν ένοικοι πολυκατοικίας στην Πάτρα, αλλά τα αποτελέσματα τους άφησαν… άφωνους. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gnomip.gr, εντοπίστηκε διασπορά του κορονοϊού σε πολυκατοικία στην Αγυιά της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 15 άτομα βγήκαν θετικά στον κορονοϊό, μετά τα τεστ που έκαναν. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενημερωμένη και η 6η ΥΠΕ. Πάντως, να σημειωθεί πως μέχρι τώρα ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πως ξεκίνησε η διασπορά κορονοϊού στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, ενώ οι πληροφορίες προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, με τους αρμόδιους να δηλώνουν άγνοια για το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις