Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Νίκαιας κορονοϊός: Θετικοί εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Νίκαιας κορονοϊός: Θετικοί εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι

Γηροκομείο Νίκαιας κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Νίκαιας - Κρούσματα και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής 

Γηροκομείο Νίκαιας κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Νίκαιας. Έντοπίστηκαν έξι κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των 39 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί. Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικά έλεγχο στο γηροκομείο «Μέλαθρον» στη Νίκαια σε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους.

Το αποτέλεσμα των τεστ ήταν αρνητικό, ωστόσο μία ημέρα μετά ένας ηλικιωμένους ανέβασε πυρετό. Ακολουθησε νέος κύκλος τεστ, από τα οποία διαγνώστηκαν έξι θετικά κρούσματα, εκ των οποίων πέντε ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη. Οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρονται σε νοσοκομεία -ήδη δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο – ενώ οι εργαζόμενη θα παραμείνει σε καραντίνα σπίτι.

Κρούσματα κορονοϊόυ Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ, Δαφνί), μετά τον εντοπισμό 16 ατόμων θετικών στον κορονοϊό. Όπως ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για 10 ψυχικά ασθενείς, όλοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν στο Γηροψυχιατρικό τμήμα και έξι εργαζόμενους.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματας, Παμμακάριστο και Αττικό και οι 3 στην παθολογική κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Στο τμήμα νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του κορoνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις