Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυλακές Διαβατών κορονοϊός: Δύο νεκροί, πάνω από 90 κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Διαβατών κορονοϊός: Δύο νεκροί, πάνω από 90 κρούσματα

Φυλακές Διαβατών κορονοϊός: Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έχει "χυπήσει" και τις φυλακές Διαβατών - Τεστ από τον ΕΟΔΥ σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα

Φυλακές Διαβατών κορονοϊός: Τις φυλακές Διαβατών έχει συμπαρασύρει η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, με το κατάστημα κράτησης να μετράει δύο νεκρούς και περισσότερους από 90 κρατούμενους θετικούς στον ιό. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι το γεγονός ότι το σχεδόν το 90% των κρουσμάτων σε φυλακές της χώρας έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη, 81χρονος κρατούμενος στα Διαβατά, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές η κατάστασή του ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν ο δεύτερος νεκρός από το κατάστημα κράτησης της Θεσσαλονίκης. Στις 13 Νοεμβρίου είχε καταλήξει ένας 69χρονος άνδρας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Συνολικά 97 από τους 109 κρατούμενους και 6 από τους 28 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σε όλη τη χώρα, έχουν καταγραφεί στις φυλακές της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 1.151 τεστ σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ είναι προγραμματισμένα να γίνουν ακόμα 505 τεστ από την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πλαίσιο ειδικών μέτρων που έλαβε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ήδη κρατούμενοι από τις φυλακές της Νιγρίτας και από το κατάστημα κράτησης της Λάρισας, έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου υπάρχουν περιθώρια για τουλάχιστον 100 άτομα επιπλέον αν κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις