Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Πειραιάς: Ναρκωτικά… με το τσουβάλι
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Πειραιάς: Ναρκωτικά… με το τσουβάλι

Κοκαΐνη Πειραιάς: Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες αυτές βρίσκονταν εντός εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο εμπόρευμα που προερχόταν από χώρα της Νότιας Αμερικής».

Κοκαΐνη Πειραιάς: Κοκαΐνη με το… τσουβάλι και ανακατεμένη με μπανάνες, έστελνε με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά καρτέλ από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό να αποφέρει μυθώδη κέρδη στα μέλη της με τη διάθεσή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά παραισθήσεων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει και στην Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (D.E.A) οι αστυνομικοί έκαναν από τη Θεσσαλονίκη… απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά και δέσμευσαν εμπορευματοκιβώτιο με 254 κιλά και 495 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, συσκευασμένης μέσα σε έξι τσουβάλια! Οι ίδιοι αστυνομικοί, πέρασαν χειροπέδες και σε ημεδαπό, ηγετικό στέλεχος του εν λόγω διεθνούς κυκλώματος και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πλήγμα ήταν καθοριστικό στα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, που δρουν σε διεθνές επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το ρόλο του 37χρονου Έλληνα που συνελήφθη αναφέρεται ότι πρόκειται «για 37χρονο, η δραστηριότητα του οποίου αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας.

Προέκυψε μάλιστα ότι ως ηγετικό στέλεχος στην Ελλάδα, ανέλαβε το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους, τόσο εντός της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής επικράτειας. Σε συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο 37χρονος άντρας, ο οποίος παρέλαβε από τον Λιμένα του Πειραιά και στη συνέχεια μετέφερε σε διαμέρισμα στην Αθήνα τα έξι τσουβάλια που περιείχαν ποσότητες καθαρής κοκαΐνης.

Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες αυτές βρίσκονταν εντός εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο εμπόρευμα που προερχόταν από χώρα της Νότιας Αμερικής».

Ήταν οπλισμένος

Κατά τη σύλληψη του, προσθέτει η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος, καθώς σε εσωτερική θήκη του παντελονιού του βρέθηκε ένα πιστόλι με φυσίγγιο διαστελλόμενου βλήματος στη θαλάμη (που εντάσσεται στις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου περί όπλων), γεμιστήρας με εννέα (9) φυσίγγια, συσκευή λέιζερ προσαρτημένη στο πιστόλι, επιπλέον γεμιστήρας με (13) φυσίγγια, θήκη όπλου και δύο (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου σουγιά».

Στην κατοχή του, αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρία διαμερίσματα στην Αθήνα και σε ένα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

254 κιλά και 495 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 220 δέματα εντός έξι τσουβαλιών,

36.60 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 21 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και (5 κάρτες sim ,2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας ( vacuum ) και μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Έξι σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο και όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης του διεθνούς κυκλώματος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνάει κατά πολύ τα 30.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις