Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε σκύλο με τόξο: Συνελήφθη 40χρονος για κακούργημα
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε σκύλο με τόξο: Συνελήφθη 40χρονος για κακούργημα

Επίθεση σε σκύλο με τόξο: Ο 40χρονος... τοξοβόλος συνελήφθη για κακούργημα σύμφωνα με τον νέο νόμο - Είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει τον σκύλο.

Επίθεση σε σκύλο με τόξο: Στα κρατητήρια βρίσκεται μετά από τη σύλληψή του 40χρονος που κατηγορείται ότι θέλησε να δολοφονήσει σκύλο με τόξο την ώρα που το ζώο βρισκόταν μέσα σε αυλή. Ντύθηκε με ιατρική στολή covid στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρόσβαση για να την αποκτήσει, στήθηκε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών του ζώου και στόχευσε με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ζώο σοβαρά. Ο 40χρονος που φέρεται να μην έχει καμία επαγγελματική δραστηριότητα -είναι άνεργος- είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει το ζώο γι΄αυτό και οι ιδιοκτήτες είχαν τοποθετήσει κάμερες στην αυλή, ενώ κατ’ επανάληψη είχαν παραπονεθεί στην οικογένειά του για τη στάση του, αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Στο σπίτι του βρέθηκαν το τόξο μετά από τις καταγγελίες της ιδιοκτήτριας του ζώου κ. Συμεωνίδου. Η ίδια είχε βρει τον σκύλο της, στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Βλαχάβα να αιμορραγεί με το βέλος να είναι καρφωμένο 20 εκατοστά στα σπλάχνα του. Μετά το νέο Νόμο πρόκειται για την πρώτη σύλληψη για βασανισμό ζώου και θα διωχθεί για κακούργημα. Ο σκύλος αναρρώνει αλλά η κατάστασή του είναι ακόμα κρίσιμη. Η επίθεση στο ζώο έγινε τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου.

Ο σκύλος χειρουργήθηκε

Για καλή τύχη του σκύλου, το τραύμα δεν ήταν βαθύ κι έτσι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και χειρουργήθηκε. Το απίστευτο περιστατικό που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, δημοσιοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου μέσα από την σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανήρτησε την ανατριχιαστική φωτογραφία του τραυματισμένου σκύλου.

Μάλιστα, η Ομάδα υποστηρίζει στην ανάρτηση της ότι ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου σκύλου έχει επιχειρήσει και άλλοτε να τον θανατώσει! Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και η οποία συνυπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωσταντίνο Τσιάρα, μετατρέπεται σε κακούργημα η κακοποίηση ζώων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας όποιος σκοτώνει ή βασανίζει ζώα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια. Ακόμη σύμφωνα με άλλη διάταξη ο εισαγγελέας αφαιρεί οριστικά το ζώο συντροφιάς ή άλλης κατηγορίας από την κατοχή του ανθρώπου που το βασάνισε ,το ζώο παραδίδεται σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενη φιλοζωική οργάνωση, ή σωματείο. Επίσης ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις