Ελληνοτουρκικά νέα: Τέσσερα F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά νέα: Τέσσερα F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Ελληνοτουρκικά νέα: Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά

20.11.2020 | 11:45

Ελληνοτουρκικά νέα: Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν, σήμερα, στις 10:12 υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Το ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στις 25.000 πόδια, ενώ το δεύτερο ζεύγος στα 16.000 πόδια, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

«Ο χρόνος για την Άγκυρα τελειώνει»

Στο μεταξύ χθες, Πέμπτη, επιβεβαιώθηκε το βαρύ κλίμα για την Άγκυρα στους κόλπους της Ε.Ε., στην τηλεδιάσκεψη του υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας «διευρύνει το χάσμα» που τη χωρίζει από την Ε.Ε. και ότι «ο χρόνος τελειώνει, πλησιάζουμε ένα σημείο-ορόσημο» στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παραπέμποντας στη Σύνοδο Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Μέρκελ για Τουρκία: «Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ευχόμασταν»

Από την πλευρά της η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, ενώ πρόσθεσε πως  «Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν».

Exit mobile version