Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκόπια – Μπακογιάννη: “Καρατομήθηκε” ο πρόεδρος του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκόπια – Μπακογιάννη: “Καρατομήθηκε” ο πρόεδρος του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων

Σκόπια - Μπακογιάννη: "Όλες οι ψυχρές σκύλες τελειώνουν με την Μακεδονία, Μπακογιάννη το 2008, Ζαχαρίεβα το 2020" έγραψε στην ανάρτησή του.

Σκόπια – Μπακογιάννη: Στην αποπομπή του από τη θέση του προέδρου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας οδήγησε μια απαράδεκτη, υβριστική και σεξιστική ανάρτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Ζόραν Ιβανόφ εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη και της Βουλγάρας υπουργού Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα. Όπως αναφέρει το euronews, αφορμή ήταν το “βουλγαρικό” μπλόκο προς τη Βόρεια Μακεδονία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δημοσιογράφος Ζόραν Ιβανόφ, ανήρτησε το βράδυ της Τρίτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για την Ντόρα Μπακογιάννη (Υπ. Εξ της Ελλάδας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2008 – στην σύνοδο του ΝΑΤΟ- Βουκουρέστι) και την Εκατερίνα Ζαχαρίεβα (Υπ. Εξ Βουλγαρίας σήμερα) το εξής σχόλιο: “Όλες οι ψυχρές σκύλες τελειώνουν με την Μακεδονία, Μπακογιάννη το 2008, Ζαχαρίεβα το 2020”.

Μετά από ώρες επανήλθε αναλύοντας τις τρεις επίμαχες λέξεις στην ανάρτηση γράφοντας ότι “σκύλες¬ είναι χαρακτήρας, “ψυχρές” είναι πολιτικός όρος και “τελειώνουν” είναι πράξη.

Η απόφαση για αποπομπή

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι έδωσαν εντολή να αποπεμφθεί από την θέση του ο Ζόραν Ιβανόφ. Ο Ιβανόφ είχε οριστεί με προσωπικό απόφαση του Ζάεφ το 2017 επικεφαλής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων MIA το οποίο από Macedonian Information Agency μετονομάστηκε μετά την συμφωνία των Πρεσπών σε Media Information Agency.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις